Tο σαγηνευτικό θρίλερ «Η Υπηρέτρια» του Κορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν-Γουκ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.
Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα (Sookee) προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια Γιαπωνέζα κληρονόμο (Hideko) που ζει μια μοναχική ζωή σ’ ένα μεγάλο κτήμα στην ύπαιθρο, με τον αυταρχικό θείο της (Kouzuki).
Αλλά η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μία πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και τέλος να την κλείσουν στο τρελοκομείο.
Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που η Sookee και η Hideko «ανακαλύπτουν» μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις.
 O βραβευμένος και επιτυχημένος σκηνοθέτης των «Oldboy», «Lady Vengeance», «Thirst» και «Stoker» Παρκ Τσαν-Γουκ, επιστρέφει με ένα γοητευτικό νέο-νουάρ δράμα, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέως Σάρα Γουότερς «Fingersmith». Το μυθιστόρημα «Fingersmith» πρωτοεκδόθηκε το 2002, και περιλήφθηκε στις short lists των βραβείων Man Booker και Orange.
Η βία, η σεξουαλική διαστροφή, οι καταπιεσμένοι πόθοι, η εκδίκηση, οι απαγορευμένοι έρωτες και οι σχέσεις τους με τους κοινωνικούς κανόνες, αγαπημένες θεματικές του Γουκ, δίνουν βάθος σε αυτό το διασκεδαστικό, σέξι, ειρωνικό όσο και σοκαριστικό στα ξεσπάσματά του θρίλερ, το οποίο πατάει γερά σε μια επιδέξια γραμμένη και απολαυστικά αφηγημένη ιστορία.
Θρίλερ 2016 | Έγχρωμο | Διάρκεια: 144'
Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ με τους: Κιμ Μιν-Χι, Κιμ Τάε-Ρι, Χα Τζουνγκ-Γου.
Γενική είσοδος 4 ευρώ