Το Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος στο Μύλο του Παππά, ολοκληρώνεται με την προβολή της δραματικής ταινίας του 2011, «Κατακλυσμός», σε σκηνοθεσία Guy Nativ, την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο.
Πρωταγωνιστούν: Ronit Elkabetz, Michael Moshonov, Tzahi Grad, Yoav Rotman.
Υπόθεση
Όλα είναι μπερδεμένα στη ζωή του Γιόνι. Είναι σχεδόν 13 ετών, εξαιρετικά έξυπνος, αλλά όχι αναπτυγμένος σωματικά και προσπαθεί καθημερινά να μεγαλώσει γρήγορα, ώστε να φαίνεται νέος άντρας στην επερχόμενη τελετή της θρησκευτικής ενηλικίωσής του.
Οι συμμαθητές του τον παρενοχλούν με την παραμικρή ευκαιρία, ενώ οι γονείς του σχεδόν δεν μιλάνε ο ένας στον άλλο ή απλά επικοινωνούν μέσω του ίδιου. Επιπλέον, ο 17χρονος αυτιστικός του αδερφός, κλεισμένος για χρόνια σε ίδρυμα, επιστρέφει στο σπίτι λίγο πριν την τελετή.
Το γεγονός αυτό συνταράζει τα ασταθή θεμέλια της οικογένειας.
Βραβεία
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χάιφας 2011. Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης και Βραβείο Κοινού στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2011.