Την ταινία «Οι δικοί μου άνθρωποι» του Καντεμίρ Μπαλάκοφ, βασισμένη σε πραγματική ιστορία, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τηνΤρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 και 21:30.
Το 1998, σε ένα ρωσικό χωριό στους πρόποδες του Καυκάσου, ένας νεαρός εβραίος πέφτει θύμα απαγωγής. Οι δράστες ζητούν λύτρα αλλά η οικογένεια του νεαρού δεν έχει λεφτά. Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο η μεγαλύτερη αδελφή του θύματος.
Η 24χρονη Ιλάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Πώς θα συγκεντρώσει τα χρήματα για να σωθεί ο Ντέιβιντ;
Πίσω από την τραγική ιστορία, που βασίζεται σε αυθεντικά γεγονότα, κρύβονται όλες οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία που χωρίζουν φυλές και έθνη.
Σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή, μια κλειστή κοινότητα που δοκιμάζεται από το μένος του πολέμου στην Τσετσενία, ο Μπαλάκοφ «ντύνει» την ιστορία του με αυθεντικά βιντεοσκοπημένα επεισόδια από την εμπόλεμη ζώνη που σοκάρουν.
Ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας¬ («Tesnota», που σημαίνει «στενότητα») περιγράφει ακριβώς το συναίσθημα που κατακλύζει την εγκλωβισμένη ανάμεσα στους «δικούς της ανθρώπους» και στο απειλητικό περιβάλλον ηρωίδα.

Βραβείο FIPRESCI UN CERTAIN REGARD Φεστιβάλ Καννών
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'
Ρώσικη ταινία, σκηνοθεσία Καντεμίρ Μπαλάκοφ με τους: Ντάρια Ζόβνερ, Άτρεμ Τσιπίν, Όλγα Ντραγκούνοβα
Γενική είσοδος 4 ευρώ