Το ρομαντικό δράμα «Πόρτο» σε σκηνοθεσία-ντεμπούτο του βραζιλιάνου Γκάμπε Κλίνγκερ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο.
Ο Τζέικ (Άντον Γιέλτσιν) είναι ένας Αμερικανός φοιτητής  που συναντά στο μαγευτικό Πόρτο, τη Γαλλίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου Μάτι (Λουτσίε Λούκας). Θα γνωριστούν και θα περάσουν μία βραδιά μαζί.
Οι στιγμές που έζησαν και μοιράστηκαν αποτελούν ένα μυστήριο. Οι δυο τους ξαναβιώνουν τη βραδιά, ο καθένας μόνος του και μαζί, άλλοτε με χαρούμενες και άλλοτε με οδυνηρές αναμνήσεις.
Ο χρόνος δείχνει να σταμάτησε σ’ εκείνη τη νύχτα, σ’ εκείνη την αιφνιδιαστική συνάντησή τους, στην εκρηκτική τους ένωση.
Μια κινηματογραφική ρομαντική ιστορία, σε μια μαγική πόλη, η οποία κινηματογραφείται όπως της αξίζει.
Ο Γκάμπε Κλίνγκερ σκηνοθετεί μια σχέση βασισμένη στη λαχτάρα, στις ανθρώπινες επιθυμίες και στις ορμές, με γνώμονα το χρόνο, τον οποίο χρησιμοποιεί σαν δραματουργικό στοιχείο.
Βαθιά συγκινητικό και ρεαλιστικό πάνω σε υπαρξιακά ζητήματα και στις ανάγκες που δημιουργεί ο άνθρωπος.
Είναι από τις ερωτικές ιστορίες που έχουμε ξαναδεί, αλλά ο Κλίνγκερ την απογειώνει, με την απλότητα και τον ποιητικό ρεαλισμό του.
Μία κατεξοχήν ρομαντική εμπειρία, χωρίς να είναι διόλου κοινότοπη. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει και η μουσική, γεμάτη τζαζ ρομαντικούς ήχους και τραγούδια.
Με τον Τζιμ Τζάρμους να δίνει την «ευλογία» του (ήταν παραγωγός του φιλμ), η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.
Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια 76'
Πορτογαλική ταινία, σκηνοθεσία Γκάμπε Κλίνγκερ με τους: Άντον Γιέλτσιν, Λουτσίε Λούκας, Πάουλο Καλατρέ, Φρανσουάζ Λεμπράν
Γενική είσοδος 4 ευρώ