Αυτή τη Κυριακή 15/12 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την αμερικάνικη ταινία « Πρόγευμα στο Τίφανις»,του Μπλέικ Έντουαρτς, παραγωγής 1961, διάρκειας 115΄, με πρωταγωνιστές την Όντρεϋ Χέπμπορν και τον Τζόρτζ Πέπαρντ.

Κομψή, αιθέρια ταινία από το 1961, ποτισμένη από την πίκρα του Τρούμαν Καπότε που έγραψε το μυθιστόρημα και τη μελαγχολική αίσθηση της κωμωδίας που διέκρινε τις κωμωδίες του Μπλέικ Έντουαρντς.

Μια τολμηρή για την εποχή της ρομαντική κομεντί,  με την Όντρεϊ Χέπμπορν στο ρόλο που την μεταμόρφωσε σε ένα απόλυτο κινηματογραφικό είδωλο

Η Χόλι Γκολάιτλι περιφέρεται στη Νέα Υόρκη, και συντηρείται από πλούσιους άντρες, ελπίζοντας ότι το πάρτι δεν θα τελειώσει ποτέ. Γνωρίζει έναν ταλαντούχο συγγραφέα, τον Πολ Βάρτζακ, και ένας πλατωνικός έρωτας θα ξεκινήσει.

Ο τρόπος ζωής της βοηθά τον Πολ να ξεφύγει από το συγγραφικό του μπλόκο και να δημιουργήσει ξανά, αλλά είναι πλέον αιχμάλωτος στα συναισθήματα του, και ίσως θέλει κάτι περισσότερο από τη Χόλι.

Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε Oscar: καλύτερης μουσικής επένδυσης, καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το “Moon River”, Α’ Γυναικείου Ρόλου, καλύτερου σχεδιασμού παραγωγής και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Κατέκτησε τα δύο πρώτα βραβεία.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας , με ελεύθερη είσοδο.