Ξεκινάει απόψε στις 21:30 το τετραήμερο Αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο στο Σινέ Μύλος, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.
Το Αφιέρωμα προσφέρει στο κινηματογραφόφιλο  κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαφορετικές πτυχές μιας δυναμικής κοινωνίας και μιας κουλτούρας που διαρκώς εξελίσσεται, μέσα από τέσσερις ταινίες, τέσσερις ιστορίες που δείχνουν εικόνες από το Ισραήλ πέρα από αυτές που προβάλλει η επικαιρότητα.
Πρώτη ταινία,  η δραματική κομεντί του 2004 «Στην άκρη του κόσμου αριστερά» σε σκηνοθεσία Avi Nesher. Μια τρυφερή ματιά στις αγωνίες και τις εκπλήξεις που φέρνει η ενσωμάτωση οικογενειών με διαφορετική προέλευση από την εβραϊκή διασπορά και η μάχη τους με τη μετανάστευση και την προκατάληψη.
Καθώς μια οικογένεια από την Ινδία πηγαίνει να ζήσει σε μια ερημική περιοχή του νότιου Ισραήλ στα 1960, η μεγαλύτερη σε ηλικία και όμορφη κόρη γίνεται φίλη και βιώνει ένα ειδύλλιο με τη χαριτωμένη νεαρή Γαλλίδα που ζει εκεί.
Πρωταγωνιστούν: Neta Garty, Liraz Charhi, Aure Atika .
Βραβείο Κοινού στο Taormina Film Fest και βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Tokyo International Film Festival.
Ώρα έναρξης 21:30
Είσοδος ελεύθερη