Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Open Nights (σ)Τροφή, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας και η ομάδα χορού OFF ART, προβάλουν την ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζου «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 20:00 στο ΟΥΗΛ.
Η υπόθεση της ταινίας αφορά ένα νεαρό άνδρα που στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης , δεν μπορεί να εξασφαλίσει βασικά στοιχεία μιας αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής. Ένα από αυτά είναι και το φαγητό.
Η πραγματικότητά του είναι μια διαρκής τελετουργία επιβίωσης, τα σκουπίδια και τα αποφάγια των άλλων γίνονται αναγκαστική τροφή του και η ελπίδα για κάτι καλύτερο μετατρέπεται με τον ερχομό κάθε καινούργιας μέρας σε βασανιστική αγωνία.
Στην προσπάθειά του να κρατηθεί στη ζωή, ο νεαρός ήρωας ανακαλύπτει ότι το σημαντικότερο εφόδιο ενάντια στην ανυπαρξία είναι να μη χάσει την ανθρωπιά του.
Η ταινία έχει σαφείς αναφορές στο κλασικό βιβλίο "Η πείνα" του Νορβηγού συγγραφέα Κνουτ Χάμσουν, όπου ένας άντρας αγωνίζεται να νικήσει την ισοπεδωτική φτώχεια του και να γεμίσει το άδειο στομάχι του.
Όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο, ένα από τα εικαστικά έργα της έκθεσης (σ)Τροφή, τα "διαδραστικά βιβλία" (Βαγγέλης Αντωνόπουλος, Ρούλα Καραφέρη) εμπεριέχει ηχητικά αποσπάσματα του βιβλίου (αφήγηση: Ναπωλέων Σούρλας)
Την ταινία θα σχολιάσει η Λαρισαία δημιουργός Νάνσυ Σπετσιώτη της οποίας θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Ουκ αν λάβοις».
Είσοδος ελεύθερη