Ένα γενναίο μυθιστόρημα πάνω στην οδύσσεια της ενηλικίωσης και τη δύναμη της μητρικής αγάπης διασκευάζεται με κινηματογραφική σύνεση, κερδίζοντας Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία και τέσσερις βασικές οσκαρικές υποψηφιότητες. Επίσης, το βαρύτιμο βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
Την ταινία «Το δωμάτιο» βασισμένη στο βραβευμένο με Booker ομώνυμο μυθιστόρημα της Έμμα Ντόναχιου σε σκηνοθεσία Λένι Αμπράχαμσον προβάλλει από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο θερινό κινηματογράφο «Σινέ Μύλος».
Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Ώσπου εκείνη αποφασίζει πως έφτασε η ώρα να ξεγελάσουν τον άντρα που τους κρατά φυλακισμένους εκεί και να βγουν στον έξω κόσμο.
Πόση απόσταση χωρίζει τη δική μας πραγματικότητα από εκείνη των υπολοίπων; Ποιο είναι το τίμημα της ενηλικίωσης; Ως που φτάνει η μητρική αγάπη και ποια είναι τα θεμέλια των οικογενειακών δεσμών; Άλλες απαντήσεις υπονοούνται, άλλες μένουν μετέωρες, οι πολλαπλές κοινωνικές διαστάσεις του εγκλεισμού θίγονται διακριτικά
Με τους: ΜπριΛάρσον, Τζόαν Άλεν, ΤζέικομπΤρέμπλεϊ
Ιρλανδία, Καναδάς. 2015. ’Εγχρωμη.Διάρκεια: 118΄
Γενική είσοδος 4 ευρώ