Ο Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, την προβολή της ταινίας “The Black Balloon” - «Το Μαύρο μπαλόνι»(2008), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη..
Έγχρ. | Διάρκεια: 97'
Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Έλισα Ντάουν με τους: Ρις Γουέικφιλντ, Τόνι Κολέτ, Τζέμα Γουόρντ, Λουκ Φορντ
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο 16χρονος Τόμας προσπαθεί να τα βρει με τον εαυτό του, να προσαρμοστεί στο καινούργιο του σχολείο και να γοητεύσει την όμορφη Τζάκι. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του όμως παραμένει ο αυτιστικός αδελφός του Τσάρλι, με τον οποίο δυσκολεύεται να συμβιώσει αρμονικά.. Τελικά, μαζί με το κορίτσι του, την Τζάκι, ο Τόμας θα ξεκινήσει ένα συναισθηματικό ταξίδι συμφιλίωσης αλλά και αφοσίωσης με τον Τσάρλι,  που θα τον αλλάξει για πάντα.
Mια όμορφη ταινία για την προσαρμογή, την ανακάλυψη της αγάπης και την αποδοχή της οικογένειας. Τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Generation 14-plus στο Φεστιβάλ Βερολίνου.