Με την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι “Η Αφροδίτη και η γούνα”, που επέλεξαν οι θεατές, θα κλείσει τη φετινή χειμερινή σεζόν των προβολών της, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. 

Η ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Τρίτη 19 Απριλίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο. 

Η σύγχυση των ορίων μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, το παιχνίδι κυριαρχίας και υποταγής, το παράξενο και κοινωνικά αντισυμβατικό, η διαστροφή, τα ακραία πάθη και οι σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ψυχής αποτελούν μερικά από τα αγαπημένα θέματα του ιδιόρρυθμου κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι. 

 

“Η Αφροδίτη με τη γούνα” είναι η προσαρμογή του θεατρικού έργου του Ντέιβιντ Άιβς για τη μεγάλη οθόνη και το καστ περιορίζεται στους δύο πρωταγωνιστές, που σηκώνουν το βάρος όλου του έργου στις πλάτες τους. 

Μόνος σε ένα θέατρο στο Παρίσι, μετά από μια εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο σκηνοθέτης Τόμας, διαμαρτύρεται στο τηλέφωνο για τις ατάλαντες ηθοποιούς που είδε. Καμία δεν αξίζει να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό του. Είναι έτοιμος να φύγει, όταν εισβάλλει η Βάντα. 

Αρχικά, φαίνεται να είναι ό,τι απεχθάνεται ο Τόμας, αλλά την αφήνει να δοκιμάσει. Μένει έκπληκτος και μαγεμένος από τη μεταμόρφωσή της - όχι απλά ταιριάζει απόλυτα, αλλά φαίνεται να έχει μελετήσει το έργο εξονυχιστικά, και γνωρίζει όλους τους διαλόγους. 

Όσο προχωράει η οντισιόν, ο Τόμας μεταφέρεται από την έλξη στην εμμονή. 

Η μουσική που έχει συνθέσει ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά ντύνει πολύ όμορφα την ταινία, ενώ εξαιρετική είναι και η χρήση του μπουζουκιού και του μπαγλαμά.

Σίγουρα δεν είναι ένα mainstream φιλμ που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά και πότε ήταν mainstream ο Roman Polanski για να γίνει τώρα;

Δραματική 2013 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 96'

Γαλλική, με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Έμανουέλ Σενιέ

Γενική είσοδος 4 ευρώ