Τη βραβευμένη ταινία του Ντέστιν Κρέτον, με τίτλο “Μικρά όμορφα πλάσματα” («Short Term 12»), προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος” από τη Δευτέρα 8 έως την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 22:00.
Βραβείο ερμηνείας στο Λοκάρνο και κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα χαρακτήρων. Το μέλημα του Ντέστιν Κρέτον είναι να δώσει στον θεατή «τροφή για σκέψη» και να διατηρήσει πάση θυσία την αισιοδοξία του.
 Στο επίκεντρο βρίσκεται το ζευγάρι της Γκρέις (Μπρι Λάρσον) και του Μέισον (Τζον Γκάλαχερ Τζ.), οι οποίοι εργάζονται ως σύμβουλοι σε ίδρυμα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ανάρμοστη κοινωνική συμπεριφορά.
Η Γκρέις είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και κάνει τα πάντα για να στηρίξει τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο. Παράλληλα όμως προσπαθεί να αντιμετωπίσει και τα δικά της θέματα.
Όταν στο ίδρυμα εντάσσεται η Τζέιντεν (Κάιτλιν Ντέβερ), ένα προικισμένο αλλά ταλαιπωρημένο ψυχολογικά κορίτσι, η Γκρέις ταυτίζεται μαζί της ενώ παράλληλα αφυπνίζονται οι προσωπικοί δαίμονες του σκοτεινού παρελθόντος της.
Το φιλμ «Short Term 12» είναι μια ιστορία για μια ομάδα "σπασμένων" παιδιών και νέων που προσπαθούν, βοηθώντας το ένα το άλλο, να επουλώσουν τις πληγές που τους δημιούργησαν οι οικογένειες και ο κοινωνικός τους περίγυρος.
Το κλίμα στο Short Term 12 είναι αυτονόητα σκληρό και βαρύ -όμως οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί καταφέρνουν να το κάνουν τρυφερό κι ανθρώπινο.
Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως από ένα τόσο δύσκολο και σκληρό θέμα, μπορεί να προκύψει ένα τόσο ζεστό, ανθρώπινο κι ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.
Κι έτσι, απλά, από μια ιστορία βουτηγμένη στην κακία, τη σκληρότητα και την ασχήμια του κόσμου, ο  Κρέτον καταφέρνει μέσα σε 96 λεπτά, να σε κάνει να πιστέψεις ξανά στην καλοσύνη των ανθρώπων. Δεν είναι και μικρό κατόρθωμα.
Κοινωνική 2013 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 96'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέστιν Κρέτον με τους: Μπρι Λάρσον,Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Κάιτλιν Ντέβερ.
Γενική είσοδος 4 ευρώ