Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με μεγάλη προσέλευση κόσμου άναψαν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία του Πυργετού.
Παιδικές φωνές, χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν απο νωρίς χθες το απόγευμα την πλατεία της κωμόπολης, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα δημιούργησαν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα. Με τα ακούσματα της Φιλαρμονικής του Δήμου και των χαρούμενων τραγουδιών των μικρών παιδιών  ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος ανέφερε:
Τα Χριστούγεννα είναι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Ας ξεκινήσουμε να μετράμε όλοι  μαζί αντίστροφα τις μέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, της ωραιότερης περιόδου του χρόνου.
Εκδηλώσεις σαν την σημερινή  που στο επίκεντρό τους έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την σημερινή εκδήλωση τον ΔΟΠΑΠΕΠ την Τοπική Κοινότητα Πυργετού  τον Σύλλογο γυναικών Πυργετού ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού τους Συλλόγους γονέων κηδεμόνων νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου Πυργετού τους χορηγούς της εκδήλωσης .
Τέλος θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ, σε όλους και σε όλες, μικρούς και μεγάλους, συνδημότες και επισκέπτες Χρόνια Πολλά.
Καλά Χριστούγεννα. Με Υγεία και Αγάπη.
Και αυτές τις μέρες, ας μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας, να νιώσει μόνος του.
Χρόνια πολλά."

Νωρίτερα  ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος παραβρέθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αιγάνης όπου εκεί με τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλης Ζάχο τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Κώστα Ζαφείρη  πραγματοποίησαν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και προσέφεραν τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα και ζεστό κρασί.
Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αιγάνη και στον Πυργετό παραβρέθηκαν ακόμη  αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι ,πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,μέλη αυτών ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής πλήθος κόσμου.