Την Τρίτη πρωί αντιπροσωπεία του Διοικητικου Συμβουλειου του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας συναντήθηκε με τον κ. Γεώργιο Μανώλη δήμαρχο Τεμπών.

Από του τρίτεκνους η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από το Δημήτρη Γκόβαρης (πρόεδρο), Ηλία Νατσιούλα (γραμματέα), και Λία Κουλίζη (δημοσίων σχέσεων).

Κατά τη συνάντηση υποβλήθηκαν εγγράφως αιτήματα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες του συλλόγου. Βασικό αίτημα απετέλεσε η μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή και ευαισθησία και δήλωσε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος σε συνεργασία με το σύλλογο, διαφόρων δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση και λύση προβλημάτων που αφορούν τους τρίτεκνους.

Υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Τεμπών θα προχωρήσει σε μείωση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης στις τρίτεκνες οικογένειες και είδε θετικά το αίτημα του συλλόγου για συνδιοργάνωση εκδήλωσης για την μάνα που αποκτά τρίτο παιδί.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχουν μειωθεί 50% τα δημοτικά τέλη με εισοδηματικά κριτήρια στου τρίτεκνους και σε άλλες ευπαθή ομάδες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι υπάρχει απαλλαγεί από τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου.

Ο σύλλογος τριτέκνων θα συνεχίσει τις επαφές σε τοπικό επίπεδο κα με τους υπόλοιπους δημάρχους που δεν έχουν εκκρίνει ακόμη μείωση δημοτικών τελών φωτισμού και ύδρευσης με σκοπό την ελάφρυνση του καθημερινού κόστους διαβίωσης μιας πολυμελούς τρίτεκνης οικογένειας.