Θλίψη και μόνο μπορεί να προκαλέσει το δημοσίευμα στα Μ.Μ.Ε. του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου με τίτλο “συνθήκες απομόνωσης της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου”. Μέσα στο παραλήρημα του μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη μη έγκαιρη παράδοση κυκλοφορίας της παλαιάς γέφυρας των Τεμπών στην παλαιά Ε.Ο., στα λιγοστά δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα -όπως ισχυρίζεται- να δημιουργούνται προβλήματα στους επαγγελματίες των παράλιων, αλλά και στις μετακινήσεις των κατοίκων, κατηγορώντας με παράλληλα για «πρωτόγνωρη ολιγωρία».

Σ΄ όλα αυτά θέλω να επισημάνω τα εξής:

Πραγματικά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση και λύπη συνάμα το γεγονός ότι ο κ. Κολλάτος, όντας δήμαρχος για εννέα χρόνια, θα ΄πρεπε να γνωρίζει ότι πριν δημοσιεύσεις κάτι για την περιοχή που ενδιαφέρεσαι οφείλεις να το διασταυρώσεις, αλλά το κυριότερο να επικοινωνείς με τις σωστές υπηρεσίες. Η άγνοια συγχωρείται, όχι όμως η σκόπιμη παραπληροφόρηση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τα κάτωθι: 

1ον  Εννέα χρόνια δήμαρχος και δε γνωρίζει ότι τα δρομολόγια του προαστιακού τα διαχειρίζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι η ΕΡΓΟΣΕ, όπου απευθύνθηκε;

2ον  Δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους τους έργου «συντήρησης της γέφυρας Τεμπών στην παλαιά Ε.Ο», με τους οποίους “συνεργάζονταν” τα χρόνια της θητείας του ως δήμαρχος, ώστε να πληροφορηθεί για τους πραγματικούς λόγους καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου. Παρά ως άλλος μάντης διαπιστώνει ευθύνη της εταιρίας, η οποία όπως αναφέρει δεν “βιάζεται” να ολοκληρώσει το έργο. Επίσης, δε γνωρίζει ως όφειλε ότι ο πραγματικός χρόνος παράδοσης της γέφυρας ήταν η 30η Ιουνίου και όχι τα τέλη Απριλίου, όπως ισχυρίζεται.

3ον Με κατηγορεί προσωπικά με περισσή ευκολία ότι για όλα τα ανωτέρω επιδεικνύω πρωτόγνωρη ολιγωρία χωρίς να έχει επικοινωνήσει μαζί μου, ως όφειλε από την θεσμική του θέση, ώστε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες που κάναμε για τα ανωτέρω θέματα.

Παρ΄ όλο που δε το θεωρώ σωστό αλλά είναι επιλογή του κ. Κολλάτου, τον ενημερώνω μέσω δημοσιεύματος, για τις ενέργειές μας.

1ον   Από τις πρώτες ημέρες χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας, συναισθανόμενοι το πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στην Δ. Ε. Κάτω Ολύμπου, από και προς τον Σ.Σ. Ραψάνης, επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητήσαμε την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων του προαστιακού. Σε πρόσφατη επικοινωνία  λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι από τη Δευτέρα 1η  Ιουνίου θα αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς τον Σ. Σ. Ραψάνης.

2ον   Η καθυστέρηση παράδοσης σε κυκλοφορία της γέφυρας Πηνειού στην παλαιά Ε.Ο, αντί της 30ης  Ιουνίου αλλά το αργότερο στα τέλη Αυγούστου, οφείλεται στα μέτρα της πανδημίας και όχι μόνο, καθώς προέκυψαν προβλήματα με εισαγωγή υλικών από την Ιταλία. Επίσης, αστοχίες αποκαλύφθηκαν στην πορεία εκτέλεσης του έργου και δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη. Τέλος, σημειώθηκε απομάκρυνση μέρους του τεχνικού προσωπικού από την περιοχή, λόγω αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων όπου διέμεναν. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες καθυστέρησης, όπως μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά η εταιρία. Έτσι λοιπόν, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η αναφορά του κ. Κολλάτου, ότι «δεν βιάζεται η εταιρία να τελειώσει το έργο».

Στην αναφορά του ότι «όλα αυτά δημιουργούν πρόβλημα απομόνωσης των παράλιων μας», μάλλον έχει «κοντή μνήμη» και ξέχασε ή μάλλον όποτε τον συμφέρει θυμάται ότι διετέλεσε εννέα χρόνια δήμαρχος. Αυτά τα εννέα χρόνια έχει …«κατασκευάσει» δεκάδες φορές τον ολοκληρωμένο κόμβο Ραψάνης στο ύψος του Πυργετού και το μόνο που δεν πρόλαβε ο κ. Κολλάτος ήταν να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια. Διότι από μακέτες καλά πήγαινε, το πρόβλημα του ήταν η ολοκλήρωση των έργων. 

Εν κατακλείδι, αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε στο δήμο μας, αν αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο ήταν δημοτική Αρχή η παράταξη του κ. Κολλάτου, που δε γνωρίζει που πρέπει να απευθυνθεί για να λύσει προβλήματα, πόσο μάλλον να διεκδικήσει λύσεις. 

Για μία ακόμη φορά αφήνω την αλαζονική συμπεριφορά του κ. Κολλάτου στην κρίση των δημοτών μας.