Τις επιστολές του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας  Ελάτειας και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα σχολιάζει ο Δήμος Τεμπών:
Προφανώς ο μόνιμα ΑΠΩΝ πρόεδρος της ΤΚ Ελάτειας, όπως άλλωστε και ο μέντορας  του προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για ακόμη μια φορά.
Ο κατά τα άλλα λαλίστατος πρόεδρος ενώ δεν έχει παραβρεθεί σε καμιά από τις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών, παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα τεκταινόμενα, υποβάλλει ερωτήσεις μέσου του τύπου και κατόπιν εξάγει συμπεράσματα προς χάριν  εντυπωσιασμού.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα πιστή στις αρχές του ανθρωπισμού, υιοθέτησε  μια τακτική τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις αποφάσεις του ΔΣ της 7/3/2016, παρέχοντας σε κάθε χρονική στιγμή πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα:
Ποια είναι η θέση τελικά του προέδρου της ΤΚ Ελάτειας;
Συμφωνεί με την θέση της παράταξής του ή με τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον οποίον φαίνεται να μοιράζονται τον ίδιο πολιτικό χώρο  ;
Συμφωνεί δηλαδή με την πρωτότυπη ! πρόταση του κ. Μανώλη για  μεταφορά  των προσφύγων στο χώρο του εργοστασίου της <<Ρόκα>>, αποσιωπώντας μάλιστα το γεγονός ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, ή με την πρόταση του πολιτικού φορέα (ANEΛ) στον οποίο μάλιστα είναι ενεργό μέλος και μέλος στην επιτροπή αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας;
Ας μας δώσει επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση τι πρέπει να κάνουμε με τους μετανάστες.
Σχετικά με την τακτική και την συμπεριφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ταιριάζει απόλυτα ο τίτλος <<ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ>>.
Τακτική με κύρια χαρακτηριστικά την παραπληροφόρηση, την καταστροφολογία, την μιζέρια και την ανέξοδη κριτική.
Λέει όχι στην προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων στο στρατόπεδο ΄Ζώγα΄ αλλά δεν προτείνει τίποτα για το πώς θα γίνει αυτό εφικτό.
Κινείται στην λογική << μακριά από εμάς και όπου να ΄ναι>> φροντίζοντας μόνο το πώς θα γίνει αρεστός στην τοπική κοινωνία τις αγωνίες της οποίας σεβόμαστε απόλυτα.
Την ίδια στιγμή αποσιωπά φωνές σύνεσης και λογικής που διατυπώθηκαν  από μέλη του συνδυασμού του.
Στοχοποιεί τους Δημοτικούς Συμβούλους για την ψήφο τους λες και δεν είναι αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση της γνώμης τους. 
Δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια στους κατοίκους του Δήμου μας και εκμεταλλεύεται   χυδαία την εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία τους.
Σε ότι μας αφορά:
Συμμετείχαμε ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή στην ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου ΄Ζώγα΄ και αποχωρήσαμε μετά  την εκδήλωση ακραίων θέσεων και συμπεριφορών από κάποιους που προσπάθησαν να καπηλευτούν την ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων. Αυτές τις θέσεις και τις  συμπεριφορές τις καταδικάζουμε συνιστώντας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Προχωρήσαμε στην λήψη της απόφασης για προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων με σεβασμό για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά και κατόπιν των γραπτών διαβεβαιώσεων του αναπληρωτή Υπουργού και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Απαιτούμε δεσμεύσεις από τους φορείς διαχείρισης του προσφυγικού (Υπουργείο, Στρατός, Αστυνομία) έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα  προστασίας των ιδιοκτησιών- αγροτικών εκμεταλλεύσεων των Δημοτών μας και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.
Σας λέμε για μια ακόμη φορά:
Σταματήστε την λασπολογία, την καταστροφολογία και την ανέξοδη κριτική.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από όραμα, από δημιουργικές και εφικτές προτάσεις και όχι από μιζέρια και  καιροσκοπισμό.