Ειλικρινά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το παραλήρημα του κ. Μανώλη.

Καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να διασπείρει στη Δημόσια συζήτηση το δηλητήριο της αμφιβολίας ,των «εναλλακτικών γεγονότων» και της παραπληροφόρησης.

Και αυτό βέβαια δεν γίνεται τυχαία.

Αποσκοπεί να κρύψει την ολιγωρία της Δημοτικής αρχής, την αδράνεια της, την ανικανότητα διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων, την αδυναμία στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Δυστυχώς διαψεύστηκαν όσοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μια Δημοτική Αρχή με μετριοπαθές πρόσωπο.

Η αλαζονεία τους, η αυταρχικότητα βόλεμα «κουμπάρων», «κολλητών» και ημετέρων, η είσοδος από το «παράθυρο» αρκετών μεδιαδικασίες που κανείς δεν γνωρίζει, το ψαλίδισμα στη δημοκρατία αποτελούν καθημερινά χαρακτηριστικά.

Πρέπει και γι' αυτά από τούς τέσσερις τοίχουςτου γραφείου σας να ενημερώσετε τούς δημότες μας.

Συνεχίζεται όμως την προσπάθεια δημιουργίας ενός αφηγήματος ότι παραλάβατε «καμένη γή»,προσπαθώντας να εντυπωσιάσετε με τα υποτιθέμενα χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε κε Μανώλη.

Σας παραδώσαμε ένα Δήμο υπόδειγμα με ελάχιστες οφειλές, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ τα εγκεκριμένα, δημοπρατημένα και συμβασιοποιημένα έργα ξεπερνούν τα 80 εκ €.

Σας ενοχλεί βέβαια όταν μιλάμε για τα έργαμας αλλά τι να κάνουμε...

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας το 2011 και στην αρχή της δεκαετούς οικονομικής κρίσης παραλάβαμε οφειλές περίπου 3εκ € και ταμειακό υπόλοιπο ήταν 150.000 €

Σας παραδώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019 οφειλές 300.000€ και ταμειακό υπόλοιπο 1,5εκ €.

Βέβαια υπάρχουν και οφειλές που δεν πρόλαβαν να τιμολογηθούν κατά τη διάρκεια της θητείας μας,τις οποίες αναγνωρίσαμε και καταβάλλουμε από την μεριά μας κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές από τααυξημένα διαθέσιμα που αφήσαμε στο ταμείο του Δήμου.

Εξάλλου για την πορεία των οικονομικών του Δ.Τεμπών, επικαλούμαστε την δημοσιευθείσα ερεύνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) τον Μάρτιο του 2019, όπου κατατάσσει το Δήμο μας στην 5η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία (κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο), ενώ σημαντική διάκριση είχε αποσπάσει στις εκτελέσεις προϋπολογισμού (δηλαδή στην αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού), όπου ο Δ. Τεμπών βρισκόταν στην 10η θέση πανελλαδικά και αναγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου.

Πίνακας κέντρου φιλελεύθερων μελετών

Επομένως όλα αυτά που αναφέρεται στο παραλήρημα σας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σ´οτι αφορά την ΔΕΥΑΤ, θεωρούμε ότι έχουμε απαντήσει επανειλημμένα και επαρκώς, ενώ στις αναφορές σας για μη χρέωση τελών άρδευσης και αδικίες αρδευτών αναμένουμε τις ειδικές συνεδριάσεις με την συμμετοχή όλων των φορέων που έχετε υποσχεθεί για να τοποθετηθούμε.

Κλείνοντας να σας θυμίσουμε ότι η αποτελεσματικότητα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής δεν κρίνεται από τις επιθετικές «ρητορικές» στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά από τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα, την πολιτική αξιοπιστία, την επαφή με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, την δυνατότητα επηρεασμού της κοινωνικής συνείδησης καθώς και την εμπέδωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σ΄όλεςτις εκφάνσεις του δημοτικού της βίου.

Κώστας Κολλάτος 

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης  Δ.Τεμπών