Χωρίς τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις, που δίνουν τον δικό τους χρώμα, έγινε  εφέτος ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

Εφέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του 1940, με τον οποίο η Ελλάδα ενεπλάκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λόγω της πανδημίας 80 χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου 1940, ο φετινός εορτασμός της επετείου του έπους του '40, είχε άλλον τόνο καθώς, εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Εικόνες με μαθητές να παρελαύνουν και τους γονείς  να έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους και να χειροκροτούν, δεν είδαμε φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών. Σε όλες τις Κοινότητες του δήμου για την επέτειο του ΟΧΙ τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και στη συνέχεια  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων, παρουσία μόνο μικρής  αντιπροσωπείας εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο Συκούριο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, οι εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών Αρχών κατευθύνθηκαν στο Ηρώο στην Πλατεία Θέμιδος όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Μανώλη και τους λοιπούς επισήμους.

Η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και η Φιλαρμονική του δήμου Τεμπών έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το τέλος της Δοξολογίας ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μακρής, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της όλης τελετής.