Σε λίγες ημέρες καλούμαστε να τιμήσουμε την διπλή, εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου. Ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και επέτειος της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821. Καλούμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτει  με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Όμως η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με σειρά εκδηλώσεων και την συμμετοχή του κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών,  λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μόνο, τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές ούτε στρατιωτικές παρελάσεις.

Σύμφωνα με την με αριθμ. 20671/18.03.2021 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου, τα δημοτικά κτίρια σε όλες τις κοινότητες του δήμου Τεμπών θα φωταγωγηθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

 Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

10:00 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Τεμπών.

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τεμπών.

Κατάθεση Στεφάνων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τεμπών

Τήρηση ενός λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊου και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.