Για τρίτη φορά από το 2012, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δ. Τεμπών  έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς βιβλίων από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου», https://kikpe.gr μέσω της δράσης «Ανάπτυξη Συλλογών Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών», που υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό FutureLibrary. Κάθε χρόνο οι Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης των βιβλιοθηκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού FutureLibrary και αποτελούν τον πλέον σημαντικό (και ενίοτε τον μόνο) πόλο επιμόρφωσης και πολιτισμού για τον τόπο όπου λειτουργούν, επιλέγονται ετησίως με βάση τις παρακάτω προϋποθέσεις: συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις του προσωπικού που οργανώνονται από το F.L., διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δωρεάν παροχή τεχνολογικής υποδομής (πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρήση υπολογιστών, εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων κ.λπ.), δωρεάν μαθήματα για τη χρήση νέων τεχνολογιών,  εκδηλώσεις προβολής της ετήσιας δωρεάς βιβλίων του ΚΙΚΠΕ στον τοπικό τύπο, οργάνωση δημιουργικών εργαστηρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ικανοποιητικός αριθμός εγγεγραμμένων μελών και επισκεπτών, λειτουργία παιδικού και εφηβικού τμήματος και λειτουργία κινητών μονάδων, αποτελεσματική διοικητική οργάνωση. Οι 420 νέοι τίτλοι βιβλίων που καλύπτουν όλες τις θεματικές κατηγορίες βρίσκονται στη βιβλιοθήκη  και σιγά σιγά θα ενσωματωθούν στη συλλογή μας. 

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δ.Τεμπών θέλει να ευχαριστήσει τόσο το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όσο και το FutureLibrary που μέσω αυτής της χειρονομίας δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας. Τέτοιες κινήσεις αποτελούν σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των βιβλιοθηκών και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το πολύπλευρο μορφωτικό και παιδευτικό έργο μας. Μέσω μιας ειδική εκδήλωση  που οργάνωσε ή βιβλιοθήκη για την παρουσίαση της δωρεάς στα τέλη Ιουλίου , τα βιβλία παρουσιάστηκαν στο κοινό της. Στα μεγάλα τραπέζια του αναγνωστηρίου , απλώθηκαν όλοι οι τίτλοι και το κοινό είχε την ευκαιρία για τρείς μέρες να γνωρίσει όλους τους καινούργιους τίτλους, να κάνει κρατήσεις των βιβλίων, να ενημερωθεί για τις καινούργιες εκδώσεις, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, οι βιβλιοθήκες καλούνται να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στη διά βίου μάθηση, στη διάδοση της χρήσης νέων τεχνολογιών και την παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών σε αυτό το επίπεδο, καθώς και στην κοινωνικοποίηση του κοινού στην περιοχή όπου βρίσκεται η κάθε Βιβλιοθήκη. Στο σύνολό τους σχεδόν οι βιβλιοθήκες, τόσο οι Δημόσιες, όσο και οι Δημοτικές αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαετία σοβαρά προβλήματα εμπλουτισμού και ενημέρωσης των συλλογών τους λόγω της δραστικής συρρίκνωσης των δημόσιων και ιδιωτικών επιχορηγήσεων στη χώρα μας, που έχει ως συνέπεια ακόμα και τη συρρίκνωση του προσωπικού. Εδραία πεποίθηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλειφθεί, γιατί καλύπτει πρακτικές και ψυχολογικές ανάγκες που οι ηλεκτρονικές εκδόσεις δεν μπορούν να καλύψουν. Για το λόγο αυτόν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω του εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών .