Στα εγκαίνια του Νέου Συνεταιρισμού που είναι συνέχεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων και επανασυστάθηκε με σκοπό την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων και κυρίως του κάστανου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίηθηκε αγιασμός στα γραφεία του συνεταιρισμού στο κτίριο του (πρώην ΚΥΔΕΠ) απο τον πατέρα Βασίλειο ιερέα του χωριού και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του νέου συνεταιρισμού κ.Ευθύμιο Καζατζή , χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου του βουλευτή της ΝΔ κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών κ.Γεώργιο Μανώλη .
Στην ομιλία του ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
"Αισθάνομαι ίδιαιτερα χαρούμενος για την επανασύσταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων,μην ξεχνάμε εξάλλου οτι τα Αμπελάκια περα απο ιστορική έδρα του Δ.Τεμπών αποτελεί την πατρίδα του συνεταιριστικού κινήματος καθως εδώ ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός.
Στόχος και σκοπός του νεοσύστατου Συνεταιρισμού ειναι η διάθεση αγροτικών προϊόντων και κυρίως του καστάνου.
Σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς Καρίτσας,Μελιβοίας,Σκήτης,Ποταμιάς, δώσαμε κοινούς αγώνες ως Δήμος Τεμπών και Αγιάς για το ιδιοκτησιακό και θέλω να πιστεύω οτι είμαστε κοντά στην λύση του προβλήματος ,φιλοδοξούμε στην εφαρμογή μιας κοινής πολιτικής στην προώθηση του προϊόντος προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των παραγωγών των συγκεκριμένων Δ.Διαμερισμάτων.
Επίσης στόχευση όλων ειναι να γίνει το κάστανο προϊόν γεωγραφικής ανάδειξης ,και στην συνέχεια προϊόν ονομασίας προσέλευσης με στόχο την προστασία και την περιχαράκωση του ελληνικού καστάνου.

Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε τον νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό και ασφαλώς την ίδρυση της ομάδας παραγωγών. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι θα είμαστε δίπλα τους αρωγοί στις προσπάθειές τους ,πιστεύοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα απο τις τοπικές κοινωνίες με την αγροτική παραγωγή και το πρωτογενή τομέα που δίνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και εθνική οικονομία.
Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στα πλαίσια στήριξης και ενίσχυσης της καστανοκαλλιέργειας στοχεύουμε στην σύνδεση του αντλιοστάσιου στην θέση  ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΟΙ με τον υπάρχον αγωγό στη θέση ΜΕΛΕΤΙΚΟ δίνοντας την δυνατότητα άρδευσης σε περίπου 1000 στρεμμάτων  στην λεκάνη των Αμπελακίων που σήμερα στην ουσία δεν αρδεύονται.
Επίσης στον σχεδιασμό μας ως Δ.Αρχή ειναι η καθιέρωση της γιορτής κάστανου. Μια γιορτή που περα την ανάδειξη της ποιοτικής καλλιέργειας κάστανου αναδεικνύει τον πολιτιστικό μας χαρακτήρα την πλούσια παράδοση τον πολιτισμό και την κουλτούρα ,την δημιουργικότητα των κατοίκων την εγρήγορση των φορέων καθως και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Να ευχαριστήσω όλους θερμά όσους βρέθηκαν εδώ σήμερα στα ιστορικά Αμπελάκια και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην καστανοκαλλιέργεια της ευρύτερης περιοχής των Αμπελακίων."
Στην έναρξη της εκδήλωσης  ο πρόεδρος του  Συνεταιρισμού κ.Καζατζής  ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην σημερινή εκδήλωση,αναφέρθηκε στις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό   εως σήμερα για το κάστανο Αμπελακίων αλλα και για τις νεες δράσεις του συλλόγου και τις νεες συνεργασίες που εχουνε δρομολογήσει για την νέα χρονιά με νέα κράτη του εξωτερικού .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Τσεργάς ,ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεώργιος Νικολάου,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αμπελακίων κ.Σωτήρης Μιχαλάκης  ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας,το μελος τοπικής κοινότητας κ.Γεώργιος Πλιούτσας,πρόεδροι συλλόγων και φορέων την περιοχής,μέλη του συνεταιρισμού , παραγωγοί καστάνων .