Εκατοντάδες ζώα υποφέρουν και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους στο Χειμάδι του Δήμου Τεμπών, καθώς βρίσκονται σχεδόν εγκαταλειμμένα από την ανήμπορη να τα φροντίσει ιδιοκτήτρια της φάρμας όπου φιλοξενούνται, Αλεξάνδρα Σταματάκη.

Οι επιπτώσεις για την δημόσια Υγεία της ευρύτερης περιοχής είναι προφανείς και ήδη στον Δήμο Τεμπών έχει σημάνει συναγερμός. 

Η γυναίκα είναι σοβαρά άρρωστη από καρκίνο, δεν έχει χρήματα, ενώ ο μοναδικός υπάλληλος που φρόντιζε στοιχειωδώς τα ζώα σταμάτησε να εργάζεται.

Στο θέμα είχε αναφερθεί τον περασμένο Μάιο, γνωστή φιλοζωική ιστοσελίδα με το παρακάτω δημοσίευμα το οποίο παραμένει επίκαιρο:

«Στο www.zoosos.gr πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην Αλεξάνδρα Σταματάκη που στο Χειμάδι της Λάρισας (Δήμος Τεμπών) στο κτήμα της φιλοξενεί δεκάδες σκυλιά. Η ηλικιωμένη γυναίκα ασθένησε σοβαρά, καθώς πάσχει από καρκίνο, έχει υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια, πλέον χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αδυνατεί να φροντίσει τα τόσα ζώα, που είτε μάζεψε η ίδια εκεί, είτε της πέταξαν περίοικοι για να ξεφορτωθούν τα δικά τους. Αδυνατεί όχι μόνο να πληρώσει για ζωοτροφές αλλά και για να αγοράσει τα φάρμακα της.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ζώων, των πολλών προβλημάτων στη συνεννόηση μεταξύ φιλοζωικών φορέων (χωρίς πόρους) και εθελοντικών ομάδων, της απροθυμίας της ίδιας να δεχτεί βοήθεια - καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά του συλλέκτη ζώων - αλλά κυρίως εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου Τεμπών, που βολεύτηκε καθώς ουσιαστικά «φόρτωσε» για χρόνια το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων στις πλάτες αυτής της γυναίκας, το ζήτημα έφτασε σε οριακό σημείο σημείο, στο απροχώρητο.

Τα σκυλιά, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Άννα Κομνηνού, για την ώρα φροντίζει μ’ ένα μικρό επιμίσθιο ένας άνδρας αλλά είναι βέβαιο ότι και αυτός θα σταματήσει να το κάνει καθώς θα αναζητήσει μια εργασία που να μπορεί να του καλύπτει τα βασικά, ενώ η Αλεξάνδρα Σταματάκη δεν έχει χρήματα ούτε για τα φάρμακα της. Αν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε αυτά τα ζώα, τα οποία όπως μας μεταφέρθηκε είναι άρρωστα καθώς έχουν μείνει για καιρό χωρίς εμβόλια, αποπαρασίτωση, κατάλληλη τροφή κάντε το. Κυρίως όμως διαμαρτυρηθείτε και στον Δήμο Τεμπών που δεν κάνει αυτό το οποίο οφείλει εδώ και τόσα χρόνινα αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων.

Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου Τεμπών: 2495350400

Γραφείο Δημάρχου: 2495054953, 2495050401

Φαξ: 2495022410

E-mail: makrixor@otenet.gr

Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook «Βοηθεια Στα 280 Ζωακια Που Φροντιζει Η Αλεξανδρα Σταματακη» απευθύνει έκκληση για σκυλοτροφές.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε για την κάλυψη βασικών αναγκών γι' αυτά τα ζώα χρησιμοποιήστε τον λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς:

iban GR290171783000 6783119668421

Δικαιούχοι: Σταματάκη και Γερογιάννης

Αιτιολογία: Αλεξάνδρα Σταματάκη»