Επιστολή δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου  αναφορικά με τις  ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες των τοπικών κοινοτήτων Καλοχωρίου και Νέσσωνος του Δ.Τεμπών  από τον παγετό που έπληξε την περιοχή στις 2 Απριλίου του 2017.

Η επιστολή  παρέμβαση έχει αποδεκτή τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας καθώς το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης,τους βουλευτές του Ν.Λάρισας και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο  κ.Κολλάτος στην επιστολή του ζητάει να εξεταστεί άμεσα το σύνολο των αιτούντων παραγωγών που έκαναν δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ για την καλλιέργεια αμυγδαλιάς και όχι μόνο με την τακτική που γίνεται από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Όπως γνωρίζεται στις 2 Απριλίου  του 2017 σημειώθηκε παγετός στις τοπικές κοινότητες Καλοχωρίου και Νέσσωνος ,αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες αμυγδαλιάς, ροδακινιάς και βερικοκιάς.

Στα τέλη Απριλίου ξεκίνησε από συνεργείο του ΕΛΓΑ προεκτίμιση όλων των πληγέντων  παραγωγών στο σύνολο (223 στον αριθμό).

Τις τελευταίες ημέρες  ξεκίνησε όμως εκτίμηση από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ όχι στο σύνολο των παραγωγών αλλά σε μέρος αυτών.

Ως δημοτική αρχή ζητούμε να εξεταστεί άμεσα το σύνολο των αιτούντων παραγωγών που έκαναν δήλωση ζημιάς, κάθε παραγωγός πρέπει να έχει ένα αντικειμενικό πόρισμα για την ύπαρξη ζημιάς στην καλλιέργεια του και σαφώς πριν την συγκομιδή που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγε ημέρες».