Στα πλαίσια της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Δήμος Τεμπών για την υγιεινή των παιδιών ξεκινά μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την προαγωγή της αγωγής υγείας στο σχολείο.
Η δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Τεμπών κ. Κων/νου Κολλάτου, την επίβλεψη της δημοτικής συμβούλου κας Γεωργίας Τσιόπα-υπεύθυνης του Κέντρου Πρόληψης  και υλοποιείται από το Κ.Ε.Π  Υγείας του Δήμου, έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2018, θα έχει εξάμηνη διάρκεια και θα υλοποιηθεί με την επιστημονική συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας και την αρωγή του Συλλόγου διδασκόντων στα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Τεμπών.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοποριακής δράσης, την Πέμπτη 17/1/2019 στις 11.30 π.μ ομάδα οδοντιάτρων θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό του Μακρυχωρίου, για ενημέρωση, παροχή συμβουλών, ευαισθητοποίηση των παιδιών και προώθηση της στοματικής υγιεινής.
Επιδίωξη της δράσης είναι: 
•    Να αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρία και γνώση στα κύρια θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη στοματική υγιεινή (στοματική κοιλότητα, δόντια, τι πρέπει να τρώνε για να έχουν γερά δόντια, ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια, σε ποιες τροφές βρίσκεται ‘κρυμμένη’ η ζάχαρη).
•    Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της ατομικής υγιεινής και να καταλάβουν ότι η υγεία του καθενός αποτελεί πρωτίστως προσωπική ευθύνη.
•    Να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα λήψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων για μια καλή στοματική υγεία (τήρηση των κανόνων ατομικής καθαριότητας σώματος και στοματικής υγιεινής, τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον οδοντίατρο, καθαρισμός ή φθορίωση δοντιών).
Στόχοι:
● Μέσα από διάφορες δραστηριότητες να μάθουν τα παιδιά τρόπους για την προστασία και καθαριότητα των δοντιών.
● Να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και αξίες προς τον υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.
● Να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη ζωή, στο παιχνίδι, στην άθληση ώστε να διατηρείται άρτια και υγιής η σωματική τους κατάσταση
● Να ενημερωθούν επιστημονικά για τη Στοματική υγιεινή.