Μια ακομη επιτυχημένη εκδήλωση έριξε την αυλαία της την Τρίτη το βράδυ. Προκειται για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού που πραγματοποιήθηκε  στις 14-19 Ιουλίου 2017 στο Δ.Τεμπών και συγκεκριμενα στην έδρα του δήμου το Μακρυχώρι  με τη συμμετοχή  χορευτικων απο την Ουγγαρία και την Πολωνία. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Δ.Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας .
Τα χορευτικά των δυο χωρων φιλοξενήθηκαν στο Μακρυχώρι απο το σύλλογο γυναικών στο κτίριο του Γυμνασίου -Λυκείου Μακρυχωρίου ενω την καθημερινή τους σίτιση ανελαβεο σύλλογος. Τα χορευτικά του 2ου Διεθνους φεστιβάλ ταξίδεψανε στο Δ.Τεμπών και συγκεκριμένα στην ορεινή Καλλιπεύκη, στο Καστρί Λουτρό, στις παραλίες του Δ.Τεμπών, στην κοιλάδα των Τεμπών και στα ιστορικά Αμπελάκια. Επισης πραγματοποιήσανε  επίσκεψη και στο Δήμαρχο Τεμπών και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας .
Την Τρίτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι η κεντρική εκδήλωση με πρωταγωνίστες τα χορευτικά τμήματα του Μακρυχωρίου της Ουγγαρίας και Πολωνίας και του ΜΕΣ  Αβέρωφ Θετταλός Λάρισας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμησανε με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος όπου και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Νίκος Λιούπας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος ,οι αντιδήμαρχοι κ Αστέριος Σαίτης και Κώστας Νταφούλης ,ο επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας ,Γιάννης Αργυρίου ,Αθανάσιος Καραναστάσης ,Γεώργιος Κυρίτσης ,Χρήστος Τσάτσαρης,Θωμάς Τζέκας ,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Μαγαλιού -Καραπάνου ,ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος, ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας ,μέλη τοπικών συμβουλίων ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ.Νίκος Λιούπας ,η πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ.Αννα Καραπάνου -Μαγαλιού ,και η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μακρυχωρίου κα. Πόπη Νάστου.
Χαιρετισμός Δημάρχου στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ:  Χαιρετίζουμε  το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Κοιλάδα των Τεμπών  που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μακρυχώρι ,την έδρα του Δήμου μας. Ο Δήμος Τεμπών αποτελούσε πάντοτε μια περιοχή μεγάλης ιστορικής σημασίας αλλά και  σημαντικότατης συμβολής στον πολιτισμό και στις παραδόσεις τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και της χώρας μας.
Ο Δήμος μας , αναγνωρίζοντας τον  μεγάλο αυτό πλούτο που κληρονόμησε και τις κατά τόπους πρωτοβουλίες πολιτιστικών συλλόγων αλλά και μεμονωμένων δημοτών, θα συνεχίσει από τη σκοπιά του και με τα μέσα που διαθέτει να στηρίζει εκδηλώσεις σαν τη σημερινή οι οποίες προβάλλουν τα στοιχεία και την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου μας.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τόσο τους συνδημότες μας όσο και τους επισκέπτες σε μία πολιτιστική ανταλλαγή με νόημα μιας και στις μέρες μας  έχουμε ανάγκη την τέχνη και τον πολιτισμό περισσότερο από ποτέ. Καλη διασκέδαση".