Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξεκίνησε η χιονόπτωση, αρχικά στις ορεινές περιοχές του δήμου Τεμπών, στη συνέχεια στα πεδινά καθώς και στην παραλία Αιγάνης – Καστρί Λουτρό και στα Μεσάγκαλα.

«Μάχη» με τον χιονιά έδωσε και συνεχίζει να δίνει ο δήμος Τεμπών προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτό και λειτουργικό το βασικό οδικό δίκτυο, παρά την έντονη χιονόπτωση. Αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και μισθωμένων μηχανημάτων, ήταν το πρωί να βρει τους κεντρικούς δρόμους των χωριών καθαρούς.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί, με καθαρισμό και ρίψη αλατιού. Υπενθυμίζεται, πως η Πολιτική Προστασία του δήμου Τεμπών παραμένει σε εικοσιτετράωρη βάση στο πλευρό των δημοτών, για ότι πρόβλημα προκύψει. 

Χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες, εφόσον υπάρχει ανάγκη, από τις έδρες των πρώην Δήμων, Γόννων, Κάτω Ολύμπου, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος. Παράλληλα, υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις ορεινές Κοινότητες, από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Επίσης, για κάθε έκτακτη ανάγκη, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους Αντιδημάρχους και τους κατά τόπους Προέδρους.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, κυρίως στα ορεινά χωριά του δήμου μας και στις επόμενες ώρες και ημέρες θα έχουμε ισχυρό παγετό. Θέλω να επιστήσω την προσοχή στους κατοίκους, να μετακινούνται μόνο για σοβαρούς λόγους και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Να μειώσουμε στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις. Συνεχίζουμε να επιχειρούμε  τον καθαρισμό των δρόμων, εντός των χωριών, αλλά και προς τα ποιμνιοστάσια. Παραμένουμε σε εικοσιτετράωρη επιφυλακή, στο πλευρό των δημοτών μας, για να αντιμετωπίσουμε ότι πρόβλημα προκύψει», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.