Μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πιστών χριστιανών, την παραμονή της εορτής του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εκ Ραψάνης, στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε στην ορεινή και γραφική Ραψάνη την Δευτέρα 4 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου και των αρχόντων της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός νέου Διδασκάλου, που κατηύθυνε τις ψυχές των μαθητών του στον Ιησού Χριστό και μαρτύρησε σκληρά γιατί εδίδασκε την κατά Θεόν παιδεία, μορφώνοντας τον Κύριο στις παιδικές καρδιές τους, διότι εκτελώντας πιστά το χρέος του, ήθελε συγχρόνως να δημιουργήσει γνήσια πρότυπα, αξίες και ιδανικά στα σκλαβωμένα νειάτα της εποχής του.
Στο τέλος δε ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που από εγγύς ή μακράν ανήλθαν στην Ραψάνη για τον εορτασμό του Πολιούχου της, Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι με θυσίες πολλές αγωνίζονται να συντηρούν και να ανακαινίζουν τις πολλές εκκλησίες της πανέμορφης Ραψάνης.