Σε θρίλερ για γερά νεύρα κατέληξε η διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου για το έργο της Παράκαμψης των Τεμπών και του Πλαταμώνα. Πρόκειται για μία μακροχρόνια διαδικασία η οποία πολλές φορές έφτασε σε αδιέξοδο, όμως με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά τα πράγματα άλλαξαν. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com το έργο πλέον πάει στην τελική ευθεία με τις εργασίες να τρέχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πολυπόθητη συμφωνία είναι πολύ κοντά και κοινός στόχος για παραχωρησιούχο-ΥΠΟΜΕΔΙ είναι να λειτουργήσει το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα τον ερχόμενο Μάρτιο μαζί με τις παραδόσεις των έργων σε Ολυμπίας, Ε65 και Ιόνια Οδό.
Αναφορικά με το ίδιο το έργο μιλάμε για το πλέον στρατηγικό κομμάτι αυτοκινητόδρομου που σπάει το φυσικό φράγμα μεταξύ βορρά και νότου. Σε 25χλμ συμπυκνώνονται εργασίες σε σήραγγες 11χλμ και 14χλμ σε ανοιχτά τμήματα που θα οδηγήσουν στην παράκαμψη της σημερινής άκρως επικίνδυνης Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των φονικών στροφών του Πλαταμώνα.
Με την ολοκλήρωση του παραπάνω τμήματος θα μειωθεί η χρονοαπόσταση Αθήνας- Θεσσαλονίκης κατά 30 λεπτά και ο χρόνος του ταξιδιού θα πέσει στις 4 ώρες και 30 λεπτά με άνετη οδήγηση σε 500χλμ κλειστού αυτοκινητόδρομου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όταν ξεκίνησαν αυτά τα έργα στις αρχές του 2007 είχαν χαρακτηριστεί ως  εθνικό εγχείρημα μιας και στην περιοχή έχουμε θρηνήσει πολλές ανθρώπινες ζωές.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Τεμπών έχει ζητήσει με την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου να υπάρξει άμεση βούληση για την αξιοποίηση του κάλλους της περιοχής και να μεταβληθεί σε ένα τόπο αναψυχής και ξεκούρασης. Η ανάπλαση της περιοχής αν και πολλές φορές έχει μπει στην ατζέντα ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο της υλοποίησης καθώς τα έργα ανάπλασης υπολογίζονται σε περίπου 8εκ.ευρώ.
Πηγή: ypodomes.com (Νίκος Καραγιάννης)