Πανηγυρικά, με την συμμετοχή πολλών μαθητών και των διδασκάλων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης εορτάστηκε στο Συκούριο, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, η μνήμη των προστατών της παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από μαθητές, εκπαιδευτικούς, τοπικούς άρχοντες και πιστούς χριστιανούς, Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο.
Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής: «Παρουσία του Αντ/ρχου κ. Κώστα Νταφούλη, του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Αργυρίου και του Προέδρου της Δ.Κ. Συκουρίου κ. Γιώργο Καλότυχο, μαθητών, εκπαιδευτικών και πιστούς χριστιανούς, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Γεώργιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία εις μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, όπου δεκάδες μαθητών, που συνειδητά εκκλησιάσθηκαν κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων. Στο λόγο του ο πατέρας Γεώργιος  τόνισε πως πρέπει διδάσκοντες, διδασκόμενοι αλλά και όλοι μας, να μιμηθούμε και να έχουμε ως οδοδείκτη την πίστη και την σοφία των τιμωμένων Αγίων Τριών Ιεραρχών, ώστε να πετύχουμε στην ζωή μας πολλές πνευματικές νίκες και προόδους.
Αργοτερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Συκουρίου, στο χώρο του Γυμναστηρίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία των τοπικών αρχόντων.
Τυχερή της ημέρας η μαθήτρια της τρίτης τάξης Γυμνασίου Συκουρίου Σερετάϊ Αικατερίνη, στην οποία ο Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Γιάννης Βλαχογιάννης, έδωσε μία επιταγή 30,00 €».