Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ομιλία, προς τους γονείς και όχι μόνο, διεξήχθη  την 24η Οκτώβρη 2017 στο αντλιοστάσιο στο Μακρυχώρι, στα πλαίσια  των υπηρεσιών πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Τεμπών. Η ενημέρωση είχε θέμα: «Πρόληψη κατά της Ιλαράς, με αφορμή την επιδημική έξαρση της Ιλαράς», με ομιλητή τον συντοπίτη μας Ιατρό-Παιδίατρο, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο. Την ομιλία παρακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι κ. κ. Γ.  Ντόντος, και Γ. Κυρίτσης δημοτικοί σύμβουλοι και η πρόεδρος της Τ.Κ. Μακρυχωρίου  κ. Άννα Μαγαλιού-Καραπάνου (του συνδυασμού του) . Ο κ. Μανώλης προσφωνώντας τον εκλεκτό καλεσμένο κ. Γιαννακόπουλο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, και απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους γονείς, μεταξύ άλλων ανέφερε «ότι η ιλαρά λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητάς της είναι ένα νόσημα στο οποίο εύκολα μπορεί να καταγραφεί επιδημική έξαρση και ο χειμώνας είναι η εποχή που ευνοεί αυτές τις συνθήκες και τα οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να ληφθούν τώρα. Έτσι η κάλυψη με εμβολιασμό είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Γενικά ο εμβολιασμός δεν έχει μόνο σημασία για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά είναι και υποχρέωσή μας έναντι της κοινωνίας, γιατί έτσι δημιουργούμε ένα ανοσιακό τείχος έναντι όχι μόνο της Ιλαράς αλλά και οποιασδήποτε άλλης επιδημικής  νόσου».
Και ο κ. Μανώλης κατέληξε: «Είμαι σίγουρος ότι απόψε θα φύγουμε από δω πιο ενημερωμένοι και πιο σίγουροι για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την Ιλαρά».
Μετά το τέλος της ομιλίας, έγινε διαλογική συζήτηση, με τον αξιότιμο Ιατρό-Παιδίατρο κ. Γιαννακόπουλο να απαντά σε όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι γονείς.