Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού  στο ομώνυμο εξωκλήσι  του Αγίου λίγο έξω από το χωριό Ελάτεια του Δήμου Τεμπών. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου, τελέστηκε μέγας εσπερινός, ιεροργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένων των ιερέων π. Βασιλείου, π. Χρήστου, Αρχιμανδρίτη π. Δωροθέου και του ιερέα της ενορίας Ελάτειας Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου. 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 27 Αυγούστου, τελέσθηκε Όρθρος,  Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Δωροθέου, συλλειτουργούντων των ιερέων π. Βασιλείου και του Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου. Στο κήρυγμά του ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος  αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο, και προέτρεψε να μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χριστιανικό όνομα που φέρουμε.

 

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Π. Γκατζόγιας και Ν. Μητσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Μαϊμάρης, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Ελάτειας και Συκουρίου κ κ. Ιωάννης Ζάρρας και Μιχ. Γκουντής, αντίστοιχα, ο τοπικός σύμβουλος Ελάτειας κ. Χρ. Στάχταρης, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ελάτειας κ. Αντ. Γκανάτσιος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Τζέκας και η Πρόεδρος του Μ.Ε.Σ. Ελάτειας κ. Βασ. Καραϊσκου.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία των πιστών αλλά και η προσφορά των δώρων τους προς τον Άγιο Φανούριο, αφού πολλές ήταν οι γυναίκες που προσκόμισαν φανουρόπιτες στην Εκκλησία για να τις ευλογήσουν.