Μεγάλη ευλογία απεκόμισαν οι πιστοί χριστιανοί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αιγάνη, όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός και χαριτόβρυτη Αγία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος την κυριώνυμο ημέρα προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας, στην Αιγάνη, παρουσία του  Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, των ευλαβών ιερέων, των  αρχών του τόπου και πολλών ευσεβών χριστιανών εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη Μητέρα της Ζωής, την Υπεραγία και Αειπάρθενο Θεοτόκο προτρέποντας όλους τους Χριστιανούς να υμνούν την Παναγία μας, διότι από αυτή προήλθε το φως το αληθινό. 

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της αρτοκλασίας, στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις  εκτός του δημάρχου παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιώργος Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Κ. Ζαρδούκας και Γ. Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Μαϊμάρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Κολλάτος,  η πρόεδρος της Κοινότητας Αιγάνης  κα Θεοδ. Αναγνωστοπούλου και πλήθος προσκυνητών.