Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών επισημαίνονται τα εξής:

"Είναι πλέον φανερό σε όλους τους Δημότες του Δ. Τεμπών ότι μέλημα της Δημοτική Αρχής που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, ήταν να μην γίνετε συζήτηση για τις πολιτικές της επιλογές και πρακτικές.

Η τακτική τους ασυναγώνιστη: «Δεν πρέπει οι Δημότες να εστιάζουν στις πολιτικές τους πράξεις και τις συμπεριφορές».

Και ενώ ο κ. Μανώλης στέλνει μηνύματα αποδοκιμασίας - και καλώς πράτει - με αφορμή φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Κωστή πράξεις πού ομόφωνα καταδικάστηκαν, δεν αναφέρεται στην συμπεριφορά στελεχών της παράταξης του, 2 αντιδημάρχων και 1 δημοτικού συμβούλου, για την στάση τους στο ψήφισμα πού κατατέθηκε σε προηγούμενο ΔΣ σχετικά με την καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χ Α.

Μάταια περιμένουμε απ´οτι φαίνεται την αντίδραση της Δ.Αρχής για την πολιτική στάση των 3 δημοτικών συμβούλων της παράταξη της.

Θυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση της 13/10/2020 του ΔΣ τού Δ.Τεμπών κατατέθηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ.

Δεν μας προξένησε η εντύπωση η θέση και η στάση των 3 δημοτικών συμβούλων, γιατί είναι λίγο πολύ γνωστή στους δημότες μας οι πολιτικές τους προτιμήσεις, αλλά η ΜΗ αντίδραση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Μάταια περιμένουμε να καταδικάσετε κκ της Δημοτικής Αρχής την ακραία στάση και συμπεριφορά των 3 μελών της παράταξης σας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η απόφαση καταδίκης του ναζιστικού μορφώματος και της εγκληματικής δράσης στη χώρα μας, δικαίωσε όλους τούς πολίτες πού σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και όλους τους κοινωνικούς φορείς για τούς αγώνες τους ενάντια στο φασισμό και την οπισθοδρόμηση.

Καλούμε έστω και τώρα  την Δημοτική Αρχή να καταδικάσει  την στάση  των 3 μελών της Δημοτικής του ομάδας, καθώς με την αρνητική τους ψήφο στην καταδίκη της ΧΑ, πυροδοτούν σενάρια στιγματισμού ΜΗ δημοκρατικότητας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Τεμπών.

Για μια ακόμη φορά η παράταξη μας εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ενώ παράλληλα είναι στο χέρι όλων μας να μην επιτρέψουμε στην Ελλάδα την πατρίδα της δημοκρατίας να δημιουργηθεί χώρος ανάλογων μορφωμάτων."