Τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή των Γόννων από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής. Υπολογίζεται ότι συνολικά κάηκαν περισσότερα από 40.000 στρέμματα βλάστησης και δένδρων.

Η ζημιά σε ελαιόδεντρα είναι μεγάλη, χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν, όχι μόνο ο καρπός αλλά και το φυτικό κεφάλαιο που μέχρι να καρποφορήσει ξανά θέλει άλλα δέκα χρόνια…

Από σήμερα Δευτέρα, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, θα  αρχίσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών για να αιτηθούν οι αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ με τη διαδικασία των ΠΣΕΑ. Οι παραγωγοί καλούνται τώρα να συνεργαστούν με τους τοπικούς γεωπόνους γα το πώς θα περιποιηθούν τα καμένα ελαιόδεντρα ώστε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη απώλεια φυτικού κεφαλαίου. 

Η καταστροφική φωτιά μαινόταν χθες για δεύτερη μέρα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πεζοπόρων τμημάτων. Με την ενίσχυση των μετώπων από τον δυνατό άνεμο, ην φωτιά στράφηκε προς τον οικισμό Ελιά. Χθες λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τον συντονισμό των επίγειων και εναέριων μέσων ανέλαβε προσωπικά ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος. Συνολικά χθες όλη τη μέρα επιχειρούσαν 75 άτομα με 31 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 54 άνδρες καθώς επίσης ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ». Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στην κατάσβεση της φωτιάς και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία διέθεσε μηχανήματα και άλλο εξοπλισμό για τη διάνοιξη δρόμων σε αδιάβατες περιοχές.