Σε καταγγελία κατά του Δήμου Τεμπών πως απορριμματοφόρα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, προχώρησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελάτειας Αντώνιος Γκανάτσιος.

Σε δήλωσή του αναφέρει πως "η Δημοτική Αρχή του  Δήμου Τεμπών, σε όλες τις εκφάνσεις της, βγάζει στους δρόμους, φορτηγό ανατροπής και απορριμματοφόρα οχήματα, τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, μιλάμε για κινητές «νεκροφόρες» και «βόμβες», αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων, απειλώντας τη ζωή τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και των πολιτών.

        Κι αυτό γιατί ακριβώς,  επειδή πρόκειται για επαγγελματικά οχήματα, που «δουλεύουν» καθημερινά, υπόκεινται σε φθορές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ατυχήματα, παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια των οδηγών, των συνοδών απορριμματοφόρου και των δημοτικών υπαλλήλων που επιβαίνουν σε αυτά. 

Το γνωρίζει αυτό η Δημοτική Αρχή;

Γνωρίζει πως τα αυτοκίνητα αυτά είναι εκτεθειμένα και σε πιθανούς ελέγχους της Τροχαίας;

Γιατί επιτρέπει κάτι τέτοιο, με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων;

  Είτε το γνωρίζει είτε όχι, τη στιγμή που αυτό είναι πραγματικό γεγονός, έχει τεράστιες ποινικές, αστικές καθώς και πολιτικές ευθύνες.

 Φυσικά η κατάσταση που δημιουργείται είναι τραγική και αποδεικνύει στην πράξη την πλήρη αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί ένα σοβαρό ζήτημα, της νόμιμης και ασφαλούς κίνησης των οχημάτων της και να λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση στο απροχώρητο.

Τελικά η Δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών  δεν είναι μόνο ανίκανη και ανύπαρκτη, αλλά είναι και επικίνδυνη".