Στην ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών αναφέρεται σε καταγγελία της η παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης», με επικεφαλής τον κ. Κ. Κολλάτο.

Αναλυτικά:

«Για μια ακόμη φορά η παράταξη μας «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης», γίνεται δέκτης διαμαρτυριών για την ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων από την Δημοτική Αρχή  του Δ. Τεμπών.

Με αυθαίρετες αποφάσεις, αντιδήμαρχοι παρεμβαίνουν καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και μάλιστα εν αγνοία του τοπικού συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου.

Θυμίζουμε στους ιθύνοντες τα κάτωθι.

Όταν πρόκειται για  αίτημα που σχετίζεται με  την κατάσταση του δέντρου (φυτουγεία, ανάπτυξη κλπ),το τοπικό συμβούλιο, ενημερώνει και χρεώνει την υπόθεση στη Δ/νση Περιβάλλοντος Πρασίνου ,ενώ όταν το αίτημα σχετίζεται με ζημιές στις υποδομές ενημερώνεται επιπλέον και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια η Δ/νση Πρασίνου εισηγείται θετικά η αρνητικά στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής  εισηγείται προς το  Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και λαμβάνει την οριστική απόφαση.

Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή:

1) Ποιές από τις ανωτέρω διαδικασίες ακολούθησε;

2) Γιατί αγνοήθηκε και πάλι το τοπικό συμβούλιο Συκουρίου;

3) Με πιο δικαίωμα ο αντιδήμαρχος της Δ. Ενότητας αποφασίζει «ερήμην»των συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών;

4) Αλήθεια τα κομμένα δέντρα με τι θα αντικατασταθούν και πότε;

5) Μήπως θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και το κόστος των αυθαίρετων ενεργειών στελεχών της;

Κλείνοντας την παρέμβαση μας, υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας, η περιφρούρηση και θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ εξυπακούεται ότι δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες ,η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η υπέρβαση αρμοδιοτήτων από θεσμικά πρόσωπα.»