Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση καθαρισμού στις όχθες του Πηνειού ποταμού στο ύψος των εκβολών του, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συνδρομή του δήμου Τεμπών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Νικολάου, ο Πρόεδρος, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μέρος στην απομάκρυνση των σκουπιδιών από τις όχθες στις εκβολές του Πηνειού ποταμού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών τόνισε:

«Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα όλοι μας αντιμετωπίσαμε τη γη, τις θάλασσες και τα ποτάμια με απληστία. Καταστρέψαμε και συνεχίζουμε να καταστρέφουμε τη φύση και το περιβάλλον χωρίς σεβασμό. Με τη δράση μας αυτή σήμερα, η οποία έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό πρόσημο, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά να φροντίζει καθημερινά το περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι, και να δείξουμε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Δεν αρκεί να είμαστε περιστασιακά θαυμαστές της φύσης ή γραφικοί φυσιολάτρες. Η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει να  «γιορτάζεται» κάθε μέρα και όχι μία φορά το χρόνο. Η αγάπη μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι ένας διαρκής αγώνας για την προστασία του, πρέπει να είναι στάση ζωής. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμε και εμείς ως δημοτική Αρχή με δράσεις, με πρωτοβουλίες και με συμμετοχή σε προγράμματα με περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα. Καθώς βαδίζουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα, απειλώντας πλέον την οικολογική ισορροπία ολόκληρου του πλανήτη. Χρειάζεται συνεπώς να δράσουμε όλοι μαζί, με σχέδιο και αποφασιστικότητα χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα».