«Εκδηλώσεις για αγροτικά προϊόντα, γίνονται πολλές σε όλη την χώρα. Λίγες όμως είναι αυτές που έχουν καταφέρει να ταυτίσουν απόλυτα, την περιοχή, με το προϊόν, όπως η σημερινή. Το ακτινίδιο, με τον Πυργετό και την Αιγάνη, είναι πλέον λέξεις ταυτόσημες και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα, να βρίσκομαι εδώ σήμερα, σε μια γιορτή που έγινε θεσμός, χάρη στη δική σας αγάπη για αυτήν την καλλιέργεια». 

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 12ης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα, επικρίνοντας την ακολουθούμενη κυβερνητική αγροτική πολιτική, για υπέρμετρη φορολόγηση των παραγωγών, επισημαίνοντας,

«Στις μέρες μας, μόνο ευχολόγια ακούμε για τον πρωτογενή τομέα. Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας όμως, δεν μπορεί να γίνει, με υπέρμετρη φορολόγηση, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, κουτσουρεμένες και αργοπορημένες επιδοτήσεις και αποζημιώσεις. Στον Πυργετό και στην Αιγάνη, οι παραγωγοί, δίνετε επί 365 ημέρες, έναν αγώνα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Και είστε πραγματικά αξιέπαινοι για τα αποτελέσματα που έχετε καταφέρει. Η πολιτεία λοιπόν, πρέπει να δώσει κίνητρα και να ανοίξει δρόμους, ώστε το ακτινίδιο Πυργετού - Αιγάνης, να συνεχίσει να παράγεται και να φτάνει παντού. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπάρχουν».

Στον επίλογό του ο κ. Κέλλας, απευθυνόμενος στους παραγωγούς της περιοχής, τόνισε, 

«Συνεχίστε να παράγετε το καμάρι της περιοχής, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι. Συνεχίστε να καλλιεργείτε τον τόπο σας. Οι καλύτερες μέρες, έρχονται. Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που έχει άρρηκτους δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο, θα “παλέψει” ώστε αυτές οι μέρες να έρθουν γρηγορότερα και ο πρωτογενής τομέας να βρεθεί ξανά, στη θέση που του αξίζει».