Κλειστή θα παραμείνει η γέφυρα των Τεμπών, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών λόγω έργων συντήρησης, καθώς κρίθηκε ότι έχει προβλήματα στατικότητας.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοινώθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε ισχύ μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, χρονικό διάστημα εκτέλεσης των έργων.

Αναλυτικά:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αποκλείεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ/θ 11+950) επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσής της, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα (21-10-2019) έως και την Τρίτη (30-06-2020).

Η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:

•    Α/Κ Ευαγγελισμού – παράκαμψης και κυκλικού κόμβου

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού

•    Ι/Κ Τεμπών

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου

•    Ι/Κ Ομολίου – οικισμού Περαταριάς

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου

Αντίστοιχα, η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού καμβίδιου κυκλικής κίνησης.

•    Ι/Κ Πυργετού – Η/Κ Ραψάνης

Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.