Σχετικά με το «λουκέτο» στην Τράπεζα Πειραιώς Συκουρίου, η Δημοτική παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης», με επικεφαλής τον κ. Κ. Κολλάτο, επισημαίνει:

Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι συνεχίζεται η αποδυνάμωση της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και κυρίως η αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα μεσούσης της πανδημίας η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει την λειτουργία του τραπεζικού της καταστήματος στο Συκούριο.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς διακόπτει αυτή τη φορά την λειτουργία ενός καταστήματος που μάλιστα είναι και το μοναδικό στο Δ Τεμπών.

Ίσως πρόκειται για το μοναδικό Δήμο πανελλαδικά που θα στερείται πλέον τραπεζικού υποκαταστήματος εντός των διοικητικών του ορίων.

Οι λόγοι που επιβάλλουν την συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος έχουν αναλυθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και επαναλαμβάνονται πανομοιότυπα-σχεδόν την ιδία επιστολή-από την νυν Δημοτική Αρχή

Λόγοι οικονομικοί, κοινωνικοί, παραγωγικοί ,ιστορικοί και πολιτισμικοί επιβάλλουν την απρόσκοπτη λειτουργίας της Τράπεζας.

Αλήθεια όμως τι πράξατε κε Μανώλη και κκ της Δημοτικής Αρχής για αυτή την οδυνηρή εξέλιξη;

Έχετε ευθύνη για το κλείσιμο του καταστήματος στο Συκούριο κκ της Δημοτικής Αρχής

Σας θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια επενδύατε σε μια ανέξοδη και έντονη κριτική  εγκαλούσατε για αδράνεια ,ενώ προεκλογικά κάνατε σημαία το θέμα της Τράπεζας στον Πυργετό υφαρπάζοντας την ψήφο των συνδημοτών μας.

Υπενθυμίζουμε όμως στους δημότες μας ότι μέχρι το τέλος της θητείας μας (31-8-2019), λειτουργούσαν δύο καταστήματα σε Συκούριο , Πυργετό, καθώς και δυο ΑΤΜ σε Μακρυχώρι και Γόννους.

Στην πρώτη συνεδρίαση του  ΔΣ (17/9/2019) σας είχαμε επισημάνει ότι μετά την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στον Πυργετό, φημολογείται και το κλείσιμο της Τράπεζας στο Συκούριο.

Μετά από ένα περίπου χρόνο απαντήστε στους Δημότες ,ποιές ενέργειες δρομολογήσατε για την αποφυγή κλεισίματος του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στο Δ Τεμπών;

Γιατί δεν αιτηθήκατε την συνδρομή των βουλευτών,του περιφερειάρχη και όσων ενδεχομένως μπορούσαν να βοηθήσουν την προσπάθεια παραμονής του καταστήματος εδώ και ένα χρόνο και τούς θυμηθήκατε τώρα ,μετά την απόφαση διακοπής λειτουργίας του;

Τι προτίθεστε να πράξετε από εδώ και πέρα;

Καλές οι προθέσεις σας για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά μεσούσης της πανδημίας και του επικείμενου απαγορευτικού, αυτά φαντάζουν αστειότητες.

Έστω και την ύστατη στιγμή η Παράταξη μας προτείνει:

Άμεση αναστολή της απόφασης κατάργησης του καταστήματος.

Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει η Δημοτική Αρχή  να αναλάβει πρωτοβουλίες συγκροτημένης ομάδας αποτελούμενη από τους βουλευτές του Νομού, τον περιφερειάρχη, τούς παραγωγικούς φορείς, επαγγελματίες καταπατώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης την κατ´ εξαίρεση παραμονή του καταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς στο Συκούριο ,ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ, στα διοικητικά όρια τού Δ Τεμπών.

Έχουμε την αίσθηση ότι μπορεί να παραμείνει το τραπεζικό κατάστημα στο Συκούριο αν υπάρξει Πολιτική βούληση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από την Διοίκηση της Τράπεζας ότι παρά την εφαρμογή εσωτερικών διαδικασιών και πολιτικών πού θεσπίζονται από την Τράπεζα, δεν είναι δυνατόν να σταθμίζονται τα πάντα ,στο βωμό της οποίας «ορθολογιστικής»περιοριστικής πολιτική παραγνωρίζοντας ακόμη και την κοινωνική της ευθύνη.