Η «Παράταξη Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο σε ανακοίνωσή της  για την συνάντηση του δημάρχου Τεμπών  με τον Γ.Γ Υποδομών, τονίζει τα εξής:

"Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη το γεγονός, ότι η παράδοση της γέφυρας Τεμπών στην παλιά ΕΟ ,θα παραταθεί ακόμη ένα τρίμηνο, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός παρέπεμπε σε εξάμηνη διακοπή της κυκλοφορίας στη συνέχεια έγινε οχτάμηνη, δεκάμενη, ετήσια και πάει λέγοντας....

Ήδη μέσω δημοσιευμάτων, μετά την επίσκεψη του δημάρχου στον ΓΓ. Υποδομών, μας προαναγγέλθηκε η νέα παράταση με ημερομηνία λήξης αυτή τη φορά 31/1/2021.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Η παραπάνω λαϊκή παροιμία σας ταιριάζει απόλυτα κκ της Δημοτικής  Αρχής, εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης σας, παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες δημοτών, επαγγελματιών και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις της παράταξης μας τόσο σε θεσμικό επίπεδο ,οσο και  μέσω αναρτήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την επίσπευση των εργασιών, συναντούσαμε τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, όπου αναλαμβάνοντας πολλές φορές ρόλο συνηγόρου της κατασκευάστριας εταιρίας, υπερασπιζόταν τις παρατάσεις και την καθυστέρηση των εργασιών.

Με την επίσκεψη του κ Δημάρχου στο αρμόδιο Υπουργείο πρόσφατα αποδείχθηκε με εκκωφαντικό τρόπο ,η ολιγωρία και τα μειωμένα αντανακλαστικά αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής.

Η επίσκεψη σας και η οργισμένη αντίδραση έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα...

Ως παράταξη υποβάλλουμε εκ νέου τα κάτωθι ερωτήματα:

Οι συμβάσεις ανακατασκευής της γέφυρας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρίας προασπίζουν μόνο τα συμφέροντα της εταιρίας;

Αφού διαπιστώνετε απίστευτη χαλαρότητα από το Υπουργείο Υποδομών εναντι της κατασκευάστριας εταιρίας, μήπως έπρεπε να υπάρχει σθεναρή αντίδραση και διεκδίκηση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για την περαίωση των εργασιών;

Ασφαλώς και έπρεπε..

Έπρεπε εδώ και καιρό να ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ αφενός την επίσπευση των εργασιών συντήρησης και αφετέρου την εκπλήρωση των εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων της κατασκευάστριας-παραχωρησιούχου.

Θυμίζουμε ότι υποχρέωση τους είναι παράδοση της μελέτης-κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού καθώς και η υλοποίηση των μελετών - προϊόν δωρεάς του παραχωρησιούχου στο Δ.ΤΕΜΠΩΝ- στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και αφορά την πρόταση-σχέδιο, ανάδειξης της Κοιλάδας των Τεμπών.

Αυτά έπρεπε να ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ στην συνάντηση σας με το ΓΓ.Υποδομών κε Μανώλη!"