Παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Τεμπών και επικεφαλής της μείζονος αντιπολύτευσης στο Δήμο κ. Κώστα Κολλάτου για το ζήτημα των αμύγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών.

«Μετά την προχθεσινή συνάντηση των αμυγδαλοπαραγωγών με την νέα δημοτική αρχή και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον αρμόδιο υπουργό του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης κ.Βορίδη θα περίμενε κανείς να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της αποζημίωσης πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε.

Επίσκεψη μία από τα «ίδια»χωρίς καμία δέσμευση του υπουργό υποσχέσεις τύπου η «η ΕΛΓΑ η ΠΣΕΑ» και η περιπέτεια των αμυγδαλοπαραγωγών συνεχίζεται....

Να θυμίσουμε ότι επί θητείας μας πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο παρελθόν η μεν πρώτη τις 19 Απριλίου 2019 στο Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων παρουσία του τότε υπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη και του προέδρου του ΕΓΑ κ. Κουρεμπέ των τότε κυβερνητικών βουλευτών καθώς και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών.

Η δεύτερη διευρυμένη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι παρουσία των παραπάνω παραγόντων.

Εκεί κατατέθηκαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις τόσο του Μετεωρολόγου κ. Καρανίκα όσο και του καθηγητή δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νάνου καταλήγοντας ότι υπήρχε φαινόμενο παγετού  (wind chill) στην περιοχή μας τις χρονικές περιόδους 11-13 και 28 με 31 Μαρτίου.

Στις 3/5/2019 με την υπ' αριθμό 3388 /3-5-2019 έγγραφο του Δήμου Τεμπών αποστείλαμε επίσημα μετεωρολογικα στοιχεία που αποδεικνύονταν το παραπάνω στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων.

Με το 793/983000 της 7/5/2019 έγγραφο του  τμήματος στατιστικής του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητήθηκαν από την ΔΑΟΚ στοιχεία που επιβεβαιώνουν την μείωση της παραγωγής καλλιέργειας αμυγδάλου προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Μεσολάβησαν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Ιουλίου . Ωστόσο στην νέα Δημοτική Αρχή και στον κ. Μανώλη θέσαμε δύο φορές το ερώτημα για τις ενέργειες του προς το αρμόδιο Υπουργείο και ποια είναι η θέση του Υπουργείου σχετικά με τις αποζημιώσεις χωρίς φυσικά να λάβουμε κάποια απάντηση.

Και βλέπουμε μέσω δημοσιεύματος σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο την κλειστή συνάντηση του Υπουργείου.

Αλήθεια τι φοβήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή  και δεν κάλεσε και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης; Ετσι αντιλαμβάνονται την συνεργασία και την συνεργεία που επικαλουνται; Όπου εμμέσως πλην σαφώς έδειξαν την διαδικασία των ΠΣΕΑ .

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους (Δημοτική Αρχή, βουλευτές Ν. Λάρισας,Υπουργείο) να προκριθεί η περίπτωση αποζημίωσεις των αμυγδάλοπαραγωγων  του Δήμου Τεμπών μέσω του κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς η μείωση παραγωγής φτάνει σε επίπεδο παραγωγής 90% και να δρομολογηθούν εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να δοθούν οι δέουσες λύσεις .

Γιατί  μόνο τότε... τα λόγια γίνονται πράξεις».