Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στην Δημοτική κοινότητα Συκουρίου.
Την παραμονή της εορτής χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία,χοροστατούντος  εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης-Τυρνάβου.
Ακολούθησε μουσική συναυλία στην Πλατεία Θέμιδος από τη φημισμένη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με παλιές αγαπημένες μελωδίες.
Στις  εορταστικές  εκδηλώσεις για τα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας  Κολλάτος,ο υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ.Βασίλης Κόκκαλης ,οι βουλευτες της ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας του  ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος,ο  αντιπεριφερειάρχης κ.Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Γεώργιος Λαδόπουλος,ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας κ.Ιωάννης Ράπτης,εκπρόσωπος του Α.Τ Τεμπών,του στρατού,ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μιχάλης  Καρατέγος ,ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Νίκος Πουτσιάκας,αντιδήμαρχοι του Δ.Τεμπών ,δημοτικοί σύμβουλοι,πρόεδροι  δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και μέλη αυτών ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στον σύντομο  χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους χρόνια πολλά με υγεία δύναμη αισιοδοξία και υπομονή,ακόμη ευχαρίστησε την μπάντα του πολεμικού ναυτικού που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να επισκεφθούν τον Δ.Τεμπών και να συμμετέχουν ατις εκδηλώσεις ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2018 καθως επίσης και τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης  κ.Βασίλη Κόκκαλη για την μεσολάβηση του στο Υπουργειο Εθνικής Άμυνας ετσι ώστε να συμμετέχει η μπάντα στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Τέλος ακόμη ευχαρίστησε τον Διοικητή της 1ης στρατιάς Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη όπως επίσης και τον Διοικητή του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα ταγματάρχη Γρήγορη Λέφα για την καλη συνεργασία  για την φιλοξενία της μπάντας στα ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα.
Ακόμη ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κολλάτος  δήλωσε οτι :
Μέσω πολυάριθμων και ποικίλων δράσεων η Μπάντα του Π.Ν μοιάζει να έχει κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Οι στιγμές χαράς και συγκίνησης που απλόχερα χαρίζει , σε πολίτες που κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, απευθυνόμενη σε όλες  τις κοινωνικές ομάδες της χώρας μας ,είναι το ισχυρότερο κίνητρο που μπορεί να έχουν  τα μέλη της Μπάντας του Π.Ν ώστε να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.
Η ανοδική τους πορεία ειναι μεγάλη παγκόσμια και  συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο .
Τους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά  που βρίσκονται σήμερα εδώ μαζι μας και θα χαρούμε να τους ακούσουμε με χαρά  .
Να ευχαριστήσω ακόμη τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών και την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης .
Οι σκέψεις όλων μας , οι καρδιές μας , οι ευχες όλων μας ειναι δίπλα στα δυο στελέχη των Ενοπλων Δυναμεων μας που δοκιμάζονται στην Ανδριανούπολη  , καθώς και στις οικογένειες τους .
Να ευχηθούμε να επιστρέψουν όσο ποιο σύντομα γίνεται και με ασφάλεια στην πατρίδα τους .
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε  και ο ύφυπουργος Αγροτικής ανάπτυξης κ.Βασίλης Κόκκαλης .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η  Αφεντούλα Παπαηλίου.
Στα πλαίσια φιλοξενίας της μπάντας στο Δήμο πραγματοποιήθηκε και  ξενάγηση των μελών της στην κοιλάδα των Τεμπών καθως και στο αγίασμα της Αγίας Παρασκευής,καθώς επίσης ο μαέστρος της μπάντας πλωτάρχης κ.Γιώργος Τσιλιμπάρης επισκέφθηκε και την μουσική σχολή του Δ.Τεμπών .