Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι Δήμαρχοι Τεμπών και Αγιάς ενάντια στην προοπτική να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα νέος σταθμός διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, στο σημείο όπου λειτουργούσαν τα παλιά.
Στο πλευρό των Δημάρχων κ.κ. Κώστα Κολλάτου και Αντώνη Γκουντάρα, βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η ΠΕΔ και οι βουλευτές του Νομού.
Λένε όχι στη λειτουργία νέου σταθμού καθώς ο δρόμος που διέρχεται από την Κοιλάδα αποτελεί τον παράδρομο και την εναλλακτική διαδρομή του κλειστού αυτοκινητόδρομου. Επιμένουν στην ελεύθερη διέλευση των πολιτών και ζητούν την ακύρωση των σχεδίων της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ενώ προειδοποιούν ότι θα προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, ακόμη και σε κινητοποιήσεις. Άλλωστε ο δρόμος στα Τέμπη έχει χαρακτηριστεί ως «οδός ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας».
«Οποιαδήποτε πρόταση ή δίλημμα όπως θα γίνει ο κόμβος στον Πυργετό με την προϋπόθεση λειτουργίας των διοδίων, δεν στέκουν με σοβαρότητα στη διαδικασία» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Ο κ. Κολλάτος διευκρίνισε πως η σύνδεση του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό με τη λειτουργία των διοδίων δεν σχετίζονται, αφού ο κόμβος κατασκευάζεται και συντηρείται από το Δημόσιο.

ert.gr