Για δυο πρωινά, στις 9 και 10 Αυγούστου, μετά από κάλεσμα του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, το υπέροχο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης αποτέλεσε ένα καταπληκτικό εργαστήρι Τέχνης για μικρούς και μεγάλους, με έμπνευση από το ίδιο μας το χωριό και τις ομορφιές του και με τη βοήθεια και πολύτιμη καθοδήγηση του εξαίρετου Ραψανιώτη εικαστικού, κ. Νίκου Βάνη!

Το αποτέλεσμα αυτού του όμορφου και δημιουργικού διήμερου είναι ότι στήθηκε μια υπαίθρια γκαλερί στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης το διήμερο 14-15 Αυγούστου, παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου!

Η πλατεία της Ραψάνης έγινε το τέλειο σκηνικό για τις υπέροχες δημιουργίες όλων που πρόσφεραν μια πινελιά ομορφιάς αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι, που όλοι βιώσαμε πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα, και τράβηξε την προσοχή του Δημάρχου Τεμπών, κ. Γεωργίου Μανώλη, του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Νικολάου και του Προέδρου της Κοινότητας Ραψάνης, κ. Δημητρίου Ζήλου, που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Μορφωτικό Σύλλογο και την Πρόεδρό του, κα. Καλλιόπη Γαζέτα,  για την ιδέα και την υλοποίησή της!

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου εκφράζονται προς την Κοινότητα Ραψάνης για τη βοήθεια και τη στήριξή της καθώς και στην κα. Κατερίνα Κουτζεκλίδη για τα χρώματα και τα πινέλα που πρόσφερε και τον κο. Γιώργο Τζιτζάνη για την προσφορά των ξύλινων επιφανειών για τις δημιουργίες μικρών και μεγάλων!

Ευχόμαστε να έχουμε όλοι υγεία και ν'ανταμώσουμε του χρόνου για δημιουργικές και χαρούμενες δραστηριότητες στην αγαπημένη μας Ραψάνη!

(*) Φωτογραφίες Καλλιόπη Γαζέτα