Εγκαινιάστηκε χθες  το πρωί η νέα βάση κλιμακίου που θα λειτουργεί  στον κόμβο του Πυργετού στο κτίριο όπου στεγάζονται τα διόδια Πυργετού. 
Σκοπός της λειτουργίας του νέου κλιμακίου της πυροσβεστικής είναι να βρίσκονται άμεσα  κοντά στις νέες σήραγγες  Τεμπών καθώς και στην νέα οδική σύνδεση και σε περίπτωση που θα χρειαστεί να παρέμβουν όταν αυτό κριθεί αναγκαίο, ακόμη με τον νέο σταθμό υπάρχει  και καλύτερη κάλυψη της περιοχής  του ορεινού όγκου του Δ.Τεμπών καθώς και τον παράλιων του δήμου. 
Ο Διοικητής  κ. Αχιλλέας Τζουβάρας επικεφαλής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Θεσσαλία μίλησε για μια στελεχωμένη πολύ καλη μονάδα με σκοπό να βοηθήσει  τον αυτοκινητόδρομο σε περίπτωση ανάγκης στις σήραγγες των Τεμπών   καθώς ακόμη θα βρίσκονται  σε 24ωρη βάση σε ετοιμότητα σε  περίπτωση που θα χρειαστεί να παρέμβουν σε περιοχές του  Δ.Τεμπών.
Το δυναμικό των πυροσβεστών που  θα υπηρετούν στην νέα μονάδα ειναι 22 πυροσβέστες με προϊστάμενο του κλιμακίου τον κ. Χάρη Μπλαντή.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε : «Ως Δήμος Τεμπών έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε και με το  νέο σταθμό  άριστη συνεργασία καθώς και με τον προϊστάμενο  και τους άνδρες του νέου κλιμακίου,η αλληλοβοήθεια σ' όλους τους τομείς είναι δεδομένη. Εξάλλου η λειτουργία του νέου  Σταθμού στον κόμβο του Πυργετού  θα  επιδράσει καταλυτικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους στην περιοχής μας πέρα από το οδικό δίκτυο , ακόμη δίνει ένα  αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής μας.
Από την πλευρά μας θα  είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σ' όποια ζητήματα προκύπτουν βοηθώντας στην επίλυσή τους μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια των υπηρεσιών μας. Αυτό πράξαμε άλλωστε  και με τον σταθμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια  στην ΒΙΠΕ Λάρισας  καθώς το ίδιο θα πράξουμε και με το νέο κλιμάκιο που θα λειτουργεί από σήμερα από αυτό εδώ το σημείο.»
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Διοικητής πυροσβεστικού σώματος  Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Αχιλλέας Τζουβάρας ,ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ.Γεώργιος Αγάκος , ο Διοικητής  ΕΜΑΚ κ.Λάμπρος Κίτσιος ,ο Διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού στην ΒΙΠΕ κ.Στέργιος Ρούμπης ,οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης ,Αχιλλέας Διψάνας ,ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας και Ραψάνης κ.Νικόλαος Γαγάρας ,αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας .
Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο ιερέας  του Πυργετού πατέρας Αλέξανδρος Ρούσσας.