Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών (Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.) προσκαλεί το κοινό στην τιμητική εκδήλωση βράβευσης του ταλαντούχου και ανερχόμενου μουσικοσυνθέτη και δημότη Τεμπών Ευριπίδη Μπέκου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 11:00 π.μ, στον ζεστό και καλαίσθητο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται με αφορμή την πρωτιά του στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, με τίτλο: «Νίκος Σκαλκώτας 2019» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και για την απονομή του Βραβείου για το καλύτερο έργο Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•    Χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών, κ. Γ. Μανώλη

•    Ομιλία της κ. Βασιλικής Κοσμάνου-Λιακατά, μουσικολόγου και καθηγήτριας του τιμώμενου

•    Βίντεο αφιέρωμα στο έργο του Ευριπίδη Μπέκου

•    Βράβευση του τιμώμενου

•    Μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Π. Μπαλανίκα

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. κ. Χρ. Κρικώνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΕΚΟΥ

Ο Ευριπίδης Μπέκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991.

Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή, Ενοργάνωση) και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Είναι απόφοιτος Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υποψήφιος διδάκτωρ Σύνθεσης του τμήματος Leeds School of Arts του Πανεπιστημίου Leeds Beckett της Μ. Βρετανίας.

Από το 2015 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Είναι μέλος της τάξης σύνθεσης του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη και καθηγητή Χρήστου Σαμαρά.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια σύνθεσης με διακεκριμένους συνθέτες του εξωτερικού.
Έχει συνθέσει πολυάριθμα έργα μουσικής δωματίου, ορχηστρική μουσική, τραγούδια, μουσική για παιδικό θέατρο κ.α.

Στη δισκογραφία, αριθμεί μέχρι στιγμής τέσσερις (4) προσωπικούς δίσκους ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και πιανίστας.

Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Ψαραντώνης, ο Διονύσης Τσακνής και άλλους.

Οι δίσκοι κυκλοφορούν σε πανελλαδική εμβέλεια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες όπως η MINOS - EMI, Universal Music Greece, AVLOS Records κ.α.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

2010: Το έργο του «Ηώς» βραβεύτηκε στον «Διαγωνισμό Σύνθεσης & Ποιητικής» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2012
1) Το έργο του «Στίγμα» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
2) Το έργο του «Μυθοπλασία» παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «K.O.Θ. Underground», έπειτα από ανάθεση του συνόλου βιολοντσέλων «Violoncellissimo».

2018
1) Στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Ιπποκράτης: Η Αέναη Επιστροφή», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη  Λάρισα», υπό την αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της καντάτας του Ευριπίδη Μπέκου «Όμνυμι», βασισμένη στον Ιπποκράτειο Όρκο, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας.
2) Tο έργο του «Enargite» απέσπασε το 1ο Βραβείο Σύνθεσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για Παιδιά 2018.
3) Το έργο του «Μετείκισμα» για κουαρτέτο εγχόρδων απέσπασε το 3ο Βραβείο στον «Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Δημητρίου Δραγατάκη», που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
4) Υπήρξε φιναλίστ του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Σύνθεσης Antonin Dvoràk
5) Το έργο του «Vers l’ accord» παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το αναγνωρισμένο κουαρτέτο σαξοφώνων Athens Saxophone Quartet.

2019
1) Το συμφωνικό έργο του «Νεοττιάν» απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα «Νίκος Σκαλκώτας 2019» μεταξύ 64 συμμετοχών, και το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Καλύτερου έργου Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών», που διοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
2) Έπειτα από διαγωνισμό που διοργάνωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το συμφωνικό έργο του «Fidem» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη δράση «Νέοι Αρχιμουσικοί διευθύνουν έργα νέων Ελλήνων Συνθετών».