«Μητέρα σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, ζεστή αγκαλιά, μαγικό φιλί. Είναι ο άνθρωπος που θυσιάζει τη ζωή του για το παιδί και βάζει πάντα τη δική του ασφάλεια και ευτυχία πάνω από όλα. 

Η αγάπη, της μάνας είναι μοναδική, δίχως όρια και κανόνες και χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. 

Η μητέρα είναι ένα πρόσωπο ιερό, ένα πρόσωπο αγαπητό, είναι εκείνη που αντικρίζουμε, πρώτη, όταν ερχόμαστε στον κόσμο και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε προκειμένου να αποδώσουμε τον θαυμασμό, αλλά και το σεβασμό, καθώς και να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρει και να αναδείξουμε την αγάπη μας και την εκτίμηση μας.

Ο θαυμασμός και ο σεβασμός, ανήκει στη ηρωίδα μάνα, την εργαζόμενη μητέρα, εκείνη που στη σημερινή εποχή, έχει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Εργάζεται καθημερινά και όταν γυρίζει στο σπίτι, αναλαμβάνει να φροντίζει τα παιδιά της παίζοντας πολλές φορές, διπλό ρόλο, του πατέρα και της μητέρας, όταν πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Πολλές φορές αντιμετωπίζει πρακτικά θέματα, που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα αλλά για εκείνη αποτελούν καθημερινό αγώνα. Η μητέρα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σε μια οικογένεια ο θεμέλιος λίθος, που δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Τιμούμε τη μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη και την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της. Τιμώντας τη μητέρα τιμούμε το ανθρώπινο γένος.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία, να έχουν δύναμη και κουράγιο, ώστε να πραγματοποιούν τις επιθυμίες και τα όνειρά τόσο τα δικά τους αλλά και των παιδιών τους. Να είναι πάντα κοντά σε εμάς για να παίρνουμε δύναμη από την αγάπη και την προστασία τους.

 

Κώστας Κολλάτος 

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Τεμπών