Ο Κ. Κολλάτος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τεμπών, σε δήλωσήτου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:

"Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, αποτελεί ιδανική ευκαιρία  για ευαισθητοποίηση ,ενεργοποίηση και περιβαλλοντική ενημέρωση των πολιτών.

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας, η εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινόμενων, η λειψυδρία, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων, δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.

H αναθεώρηση των απόψεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης των υλικών.

Η αλλαγή στάσεων και συνηθειών στον τομέα της οικογενειακής διαχείρισης των ενεργειακών και λοιπών φυσικών πηγών καθώς και η αλλαγή συνηθειών στον τομέα της μετακίνησης του πληθυσμού στις πόλεις,είναι μερικές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητά μας , ώστε να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή.

Ως αυτοδιοίκηση  έχουμε χρέος  να διαχειριστούμε , την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Καμιά όμως δράση δεν πρόκειται να πετύχει, αν δεν υπάρχει συμμετοχή  των πολιτών, γι΄ αυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί  για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή και  να αποκατασταθεί η αρμονία του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Τέλος η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον αποτελεί αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο.

Κάθε κίνηση, μικρή ή μεγάλη είναι πολύτιμη.

Για τον τόπο μας,για το Δήμο Τεμπών, για τα χωριά μας."