Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με  επιτυχία στους Γόννους του Δήμου Τεμπών η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς.  Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από τον Δήμο Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας  που σκοπό είχε να ωφελήσει την οικονομία της περιοχής και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και επιστημόνων.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό απο τους ιερείς του χωριού πατέρα Ιωάννη και Παύλο.
Την έναρξη έκανε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος όπου στην ομιλία του είπε:
Σας καλωσορίζουμε στην 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς που συνδιοργανώνει ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μεσκοπό να ωφελήσει την οικονομία της περιοχής και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών και τυποποιητών, με στόχο και αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός. 
Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου μας είναι ο πρωτογενής τομέας. Σε ένα Δήμο όπου η ποικιλομορφία των καλλιεργειών και ο συνδυασμός παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση και διαρκή ανταγωνιστικότητα.
Χρειάζονται κίνητρα στον πρωτογενή τομέα και αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το νέο μοντέλο που χρειάζεται η χώρα για την πρόοδο και την έξοδο από την οικονομική κρίση πρέπει να προσδιορίζεται:
• Από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για την αύξηση εσόδων,
• Τον εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών,
• Τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα &
• Τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Σαν Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη και προβολή του εξαιρετικού προϊόντος της ελιάς, που παράγει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου και που θεωρείται μάλιστα  Αρίστης Ποιότητας.
Παράλληλα, μέσα από τη διήμερη εκδήλωση αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής, τη δημιουργικότητα των κατοίκων, και την εγρήγορση των τοπικών φορέων, ενώ η καθιέρωση αυτής της γιορτής, είναι από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής μας προοπτικής.
Δίνουμε μεγάλη σημασία στην δημιουργία βασικών υποδομών άρδευσης, εκπονούμε και επικαιροποιούμε μελέτες που φιλοδοξούμε την ένταξη τους όταν ανοίξει το περιβόητο Π.Α.Α. ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ αποτελεί διαρκή φροντίδα ο ορθολογισμός των αρδευτικών τελών και η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
Έχει ωριμάσει και επικαιροποιηθεί η μελέτη κατασκευής δικτύου άρδευσης και δεξαμενής στη θέση «Χονδρομαγούλα». Το συνολικό μήκος των αγωγών είναι 6,7km, ενώ οι διατομές των αγωγών θα είναι Φ250 και 16ΑΤΜ. Στην περιοχή, - όπως γνωρίζετε- υπάρχουν (2) δεξαμενές ενώ θα κατασκευαστεί μια νέα χωρητικότητας 1.000 m3.  Το έργο θα εξυπηρετήσει καλλιέργειες κυρίως ελαιώνων και σιτηρών, έκτασης 10.000,00 στρεμμάτων. Η μελέτη έχει πλήρη ωριμότητα  και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προϋπολογισμού 900.000,00 €, και εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Γόννων.
Έχουμε την ελπίδα και την βεβαιότητα, ότι και η φετινή γιορτή ελιάς θα συντελέσει στην περαιτέρω αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των κρίκων στην αλυσίδα της παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, με απώτερο σκοπό ένα ποιοτικότερο και ταυτόχρονα οικονομικό τελικό προϊόν, που θα λειτουργήσει ως μοχλός για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συμμετέχουν στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης της Περιφερειακής ενότητας Λάρισας.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΔΟΠΑΠΕΠΤ, τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, τους μαζικούς φορείς , τους ευγενικούς χορηγούς και όλους τους παραγωγούς, που με την ευαισθησία και την εργατικότητά τους, δίνουν προστιθέμενη αξία σε αυτό το εκλεκτό προϊόν. 
Να ευχαριστήσω ακόμη τους αξιόλογους ομιλητές της χθεσινής εσπερίδας και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, δείχνοντας πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρυτανεύει ο εθελοντισμός, η συμμετοχή, η συνέργεια και η συνεργασία.
Στη συνέχεια  χαιρετισμό πραγματοποίησε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου  δήλωσε  ότι γιορτές σαν αυτή είναι ουσίας τιμώντας τους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας και του κόπου. Δίνοντας και ένα πολιτικό τόνο στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας παραγωγός με τις τράπεζες να είναι κλειστές χωρίς να μπορεί να βοηθηθεί οικονομικά στη μεταποίηση των προϊόντων τα οποία όπως π.χ. το λάδι και η ελιά φεύγουν στην Ιταλία και επιστρέφουν πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα.  .Ακόμη μίλησε οτι η ελιά ειναι ενα προϊόν που φέρνει στην Ελλάδα προστιθέμενη αξία και  εθνικό πλούτο .Πρέπει να δείξουμε σημασία στην μαύρη ελιά που θα φέρει πρόσθετο πλούτο στην περιοχή . Χρειάζονται τα προγγραμα της αγροτικής ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ που θα στηρίξουν τους παραγωγούς .
Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης  κ.Βασίλης Κόκκαλης μιλησε για την οργάνωση τον παραγωγών σε ομάδες παραγωγών  ετσι ώστε να αξιοποιήσουν με το καλύτερο τροπο τα χρηματοδοτικά κονδύλια απο την ευρωπαϊκή ένωση ,ως πολιτεία οφείλουμε να δωσουμε κίνητρα στις ομάδες παραγωγών και στη οργανώσεις παραγωγών.Ηρθε η ώρα επιτέλους να πάρετε στα χέρια σας την νομοθεσία και το θεσμικό πλαίσιο ,ακόμη μίλησε  για την κατάρτιση τον παραγωγών στα γεωργικά φάρμακα και την συνταγογράφηση αυτών .
Στην εκδήλωση πραγματοποίησε χαιρετισμό ακόμη  και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Γεώργιος Μανώλης. Ακολούθησε ομιλία :Ή καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο μας απο τον Προϊστάμενο  του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ ,καθως και τα συμπεράσματα της ημερίδας απο τον Δρ Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος - ερευνητής-Διευθυντής Ινστιτούτου βιομηχανικών και κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ.Επιστολή που χαιρετίζουν την εκδήλωση και δεν μπόρεσαν να πραβρεθούν έστειλαν και οι βουλευτές κ.Νίκος Παπαδόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ) ,Χρήστος Κέλλας (ΝΔ),Μάξιμος Χαρακοπουλος (ΝΔ).
Στην  5η Πανδημοτική γιορτή  παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γεώργιος Λαδόπουλος ,ο περιφερειακός Σύμβουλος κ.Νικόλαος Λιούπας,οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Τσεργάς ,Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφοΰλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Χρήστος Τσούγιας ,Γεώργιος Νικολάου ,Ευθύμιος Μπουζέκης,Αθανάσιος Καραναστάσης,Δημήτρης Τσέτσιλας,Χρήστος Τσάτσαρης,Γεώργιος Έξαρχος,κα Ελευθερία Πανάγου,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Τεμπών και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Γόννων κ.Γεώργιος Μπανιώρας,Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου ,Ελάτειας κ.Αντώνη Γκανάτσιο ,ο διοικητης του Α.Τ Τεμπών κ.Πρ.Χαρισμανίδης,ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμού κ.Χρήστος Πλιάτσιακας ,η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα.Ολγα Τσιούρβα ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .
Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν   περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» απο τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Βασίλη Καραβιδέ και την ψυχή του Λαογραφικού Μουσείου, καθώς και έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γόννων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολιτιστικό δρώμενο και παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Μ.Ε.Σ.  -Λαογραφικό μουσείο Γόννων .
Τέλος προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα  από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων καθώς και απο την σχολή ΕΠΑΣ -ΟΑΕΔ μαθητείας Λάρισας (τμήμα μαγειρικής τέχνης.)
Συντονιστής της  εκδήλωσης ήταν η αντιδήμαρχος Τεμπών  κ. Τσιόπα Γεωργία.