Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών διοργάνωσε ομιλία την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων». Τα στελέχη πρόληψης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, κ. Πεντεδέκα Μερόπη - Ψυχολόγος, Υπεύθυνη Δράσεων Πρόληψης στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και η  κ. Νταφούλη Ευαγγελία -  Κοινωνιολόγος στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, συνομίλησαν με τους γονείς για το φαινόμενο της εξάρτησης.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να λάβει έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωση για τις εξαρτήσεις, καθώς και να εκθέσει σκέψεις και προβληματισμούς για το ζήτημα αυτό. Διαψεύστηκαν μύθοι που αφορούν κάθε μορφή εξάρτησης, αποσαφηνίστηκε ότι η εξαρτητική συμπεριφορά δεν αφορά μόνο ουσίες αλλά και συμπεριφορές, καταστάσεις και σχέσεις.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των γονέων και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση καθώς λύθηκαν από τους ειδικούς αρκετοί προβληματισμοί τους.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.